Related Posts with Thumbnails

Archive

labelArtis Indonesia Dewi Perssik selalu mengatakan yang dirinya tidak akan melakukan perbuatan yang di luar batasan agama. Dalam kenyataannya, hingga kini dirinya masih menerima tawaran untuk berlakun walau pun dalam adengan adengan yang agak berani.


Pemimpin DAP Lim Kit Siang bersama AP Kota Kinabalu Dr.Hew Cheu, MP Segambut Lim Lip Eng dan beberapa orang lagi tidak dibenarkan untuk melawat Pangkalan Tentera Laut Malaysia di Sepanggar Sabah baru baru ini.Tragedi Natrah atau Rusuhan Maria Hertogh yang berlaku di Singapura pada 12 Disember 1950 mungkin akan berulang di Sabah jika tidak ditangani dengan baik oleh Mahkamah Kanak-Kanak Lahad Datu sekiranya Fansyarina Abdullah @ Nana diserahkan kepada keluarga neneknya yang beragama Kristian.


Supermodel Amber Chia telah berkahwin di sebuah tempat peranginan eksotik di pulau Bali minggu lalu.

gambar ini tiada kaitan, contoh oleh pencacai.

Satu perbuatan yang tidak baik sudah mula menular ke Melaka, ekuran dari perbuatan biadap dari penulis akhbar di Sweden. Ianya dengan cepat menjadi satu ikutan bagi rakyat Negara ini.

Drama Songsang Di Parlimen


FENOMENA politik hari ini semakin melucukan dengan pengakuan terbaru 'dramatis' Zulkifli Nordin yang mendakwa kononnya telah melakukan suatu dosa dengan bersubahat akan sesuatu perkara yang melibatkan Perdana Menteri dan isterinya.


Ketua Menteri Pulau Pinang, YAB Lim Guan Eng menyahut cabaran Menteri Pertahanan Datuk Ahmad Zahid Hamidi dan menyatakan persetujuan untuk bersama-sama Zahid menaiki kapal selam milik ngkatan Tentera Laut Malaysia.

Siapa yang kartun sekarang?

“Siapa dia hendak bercakap mengenai perlembagaan, adakah dia arif mengenai perlembagaan, kalau sekadar menuduh orang tu kartun, orang ni kartun, baik tidak payahlah,” kata bekas Speaker Dewan Undangan Negeri V Sivakumar.


Siasatan terhadap Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim perlu diperluas, bukan sahaja membabitkan kenyataan beliau pada sidang Dewan Rakyat tempoh hari, tetapi mencakupi keperibadiannya sebagai bekas ahli Parti Keadilan Rakyat.

Surat Mahathir kepada PM Israel


Hari ni hendak di kongsikan kepada semua pembaca tentang satu surat bertarikh 16 Ogos 1999 oleh bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir kepada Perdana Menteri Israel Pada Ketika itu Ehud Barak. Sebelum ini kita dah lihat bagaimana Najib bersetongkol dengan Yahudi, rujuk sini Bukti Najib bersetongkol dengan Yahudi, Namun surat ini membuktikan hubungan Kerajaan dengan Israel sudah terjalin semenjak zaman Mahathir lagi. Klik tajuk untuk teks selanjutnya.Kongres Gerakan Mahasiswa Nasional 2010 yang bakal dirasmikan pada 20 march nanti, telah pun bertukar lokasi nya ke Dewan Centrum Setiawangsa Jalan Setiawangsa 13 Taman Seiawangsa, , 54200 KUALA LUMPUR, berhampiran Sekolah Kebangsaan Setiawangsa & Medan Selera Taman Setiawangsa.


Ketua Cabang Ipoh Barat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Fauzi Muda mendesak Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim segera melakukan reformasi dalaman khususnya bagi PKR negeri Perak.

Yahudi tetap menjadi pilihan ku


Keterbukaan kerajaan kita semakin terserlah. Begitu juga dengan keupayaan 1Malaysia untuk melakarkan kemajuan Negara kita dipersada maya ini. Sayang seribu kali sayang lakaran yang di bina lebih condong untuk mempertabatkan kaum Yahudi laknatullah. Namun itulah hakikat wacana pimpinan negara kita yang terlalu mengutamakan ‘rakyat’.


Ketua kumpulan ajaran sesat ‘kerajaan langit’, Ayah Pin yang menyepi diri sejak sekian lama, kini muncul kembali cuba menyebarkan ajarannya dengan kaedah lebih canggih menggunakan laman sosial Facebook.

Siri Lawak Bodoh Musim Ini


7 march lalu maka berakhirlah program Raja Lawak musim ke 4 yang dijayakan oleh saluran TV Astro, dan juara musim ini dipegang oleh kumpulan lawak Kecik dari Sabah.

Semalam 13 march pula satu lagi acara ‘Lawak’ yang boleh dikategorikan slot lawak bodoh telah dijayakan pula oleh Ahli Parlimen Jerlun Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir. Sebagaimana dalam lapuran sinarharian edisi Kedah, dibawah tajuk “UMNO tegak syiar Islam, martabat bangsa, maju Negara”.Membaca komentar Noor Diana sebagai reaksi beliau ke atas penulisan. Ruslan Kassim yang tersiar dalam akhbar Utusan Malaysia, mengundang saya untuk turut sama terlibat melontarkan sedikit pandangan atas tajuk yang dibahaskan.


Pertubuhan Kerabat Raja Jembal Kelantan (PKRJK) sedang menjejaki anggota kerabatnya di seluruh negara khususnya yang telah berhijrah akibat peristiwa angin kencang pada 1880.


TERPANGGIL saya untuk ‘menjeling’ tulisan penulis upahan ringgit, Ruslan Kassim yang disiarkan di Utusan Malaysia @ agen utama UMNO/BN. Begitu konfiden beliau menyenaraikan satu persatu sinopsis dalam perjalanan politik Pakatan Rakyat. Jadi, ini tidak adil, ini serupa berat sebelah kalau tidak dijawab. Maka untuk ‘menyama-tarafkan’ situasi, maka saya juga ingin merencanakan sinopsis perjalanan politik UMNO/BN yang menjadi ‘pujaan hati’ Ruslan Kassim itu.Setelah sekian lama kita mengikuti perkembangan kerenah YB kita ini, sekarang jawaban pasti telah diketahui. Walaupun diberi sedikit masa untuk dibuat rayuan, namun difahamkan yang beliau ini tidak akan membuat rayuan.

Orang yang amat gembira dengan keputusan ini adalah geng geng BN, kerana pada pandangan mereka hal ini merupakan titiktolak masaalah 'porakperanda' nya yang dihadapi PR.


Polis Marin Malaysia sukar menangani jenayah penyeludupan di kawasan perairan Pantai Barat Sabah kerana kaedah pengangkutan yang digunakan penjenayah lebih laju berbanding dengan bot milik pasukan keselamatan itu sendiri. Kemajuan teknoloji kepantasan bot bot yang digunakan penjenayah itu mengatasi dengan apa yang digunakan oleh pasukan keselamatan kita.

Penyokong penyokong PKR dan Pakatan Rakyat telah di sarankan oleh setiap barisan kepimpinan utama Negeri dan Pusat di setiap kali perjumpaan atau ceramah untuk mengutamakan perpaduan dan persefahaman sesama sendiri.


Pendedahan kepincangan cara pentadbiran Ketua Menteri, Lim Guan Eng oleh Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican baru-baru ini menjadikannya semakin panas dan mendapat maklum balas segera daripada pelbagai pihak.


Saya sendiri tidak begitu memastikan apakah reality ini merupakan timbangcara sebenar dari ucapan seorang wakil rakyat yang berlandaskan natijah ke Islaman nya. Adakah juga ini hanya kotakkatik dari mainan pihak pihak tertentu seadanya.

Ibu kesal silap pilih kawan


Ibu kanak-kanak yang menjadi mangsa dera teman lelakinya, Cik Nurhanim Aziz, 25 tahun, menyuarakan rasa amat kesalnya berkawan dengan lelaki yang disifatkannya kejam dan tidak berperikemanusiaan sehingga menyebabkan kematian anaknya, Syafia Humairah Sahari, 3 tahun, Jumaat lalu.

tak kesah campur gaul, janji kita berarak..gaya amno

Sesetengah pihak itu cukup positif dengan peranan yang digembar gemburkan, seolah olah sambutan maulidur rasul semacam menjadi satu kewajipan kepada penganut penganut Islam.Mesti dilakukan konon nya.Tidak hidup syiar Islam kalau tiada perarakan ini, itulah dakyah nya.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI