Related Posts with Thumbnails

Archive

label

gambar hiasan yg tak jauh bezanya

Apa sudah jadi dengan puak-puak Umno Al BN ini? Gara-gara kemaruk inginkan kemenangan di Pilihanraya Kecil Parlimen Hulu Selangor baru-baru ini, kalian sanggup buap apa saja malah turut mengaitkan kemuliaan Islam itu sebenarnya.


Joseph Breham, seorang daripada anggota perundangan Perancis yang memfailkan aduan di mahkamah di Paris berhubung skandal pembelian kapal selam kepada kerajaan Malaysia dijangka tiba di Kuala Lumpur hari ini.


Ramai juga yang berkata Mahathir ialah satu diantara ancaman untuk rakyat dinegara ini sendiri. Dimana kesan dari kelakuan beliau terdapat beberapa pekara yang agak kurang disenangi oleh ramai rakyat di Negara nya itu.Sikap Yahudi terhadap umat Islam adalah jelas. Permusuhan mereka sepanjang sejarah dari zaman Nabi Musa berterusan hingga ke zaman Nabi Muhammad SAW dan ke zaman kita.


Jika hasrat untuk menjadi anggota Polis, mereka ini perlu mengambil kira banyak pekara. Umpamanya hasrat itu akan gagal seandainya mereka yg ingin untuk menjadi Polis tetapi dalam masa yang sama...

TERKESIMA seketika mendengar ucapan Perdana Menteri slogan ‘1Malaysia’ di Buletin Utama, TV3 malam ini.


Tiada percanggahan antara sistem negara sekular dengan kebebasan mengamalkan agama, kata Mufti Singapura Syed Isa Semait.


APAPUN keputusan Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor yang ditentukan oleh pengundi Hulu Selangor kelak,..
Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menganggap penulis blog Kickdefella seorang yang obsesif sehingga sanggup menyerang dan mengkritiknya mencapai tahap serangan peribadi.

Kampung Telok Pasir Panjang

Menyedihkan apabila sebuah wakaf yang dijadikan tempat bersolat untuk kemudahan pengunjung kini tidak terurus dan dijadikan tempat tidur anjing liar di premis perniagaan di Kampung Telok Pasir Panjang di sini.Hari kedua Persidangan Pertama (Perasmian) Penggal Ketiga Dewan Undangan Negeri sembilan Yang Ke-12, di sini semalam ‘kecoh’ seketika apabila wakil rakyat pembangkang...

Pas Ipoh Barat cabar ADUN Manjoi

Sebutkan tempat dan masanya kalau ingin berdebat dengan saya,” demikian cabaran Yang Dipertua Pas Kawasan Ipoh Barat, Norazli Musa kepada Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) yang juga selaku ADUN Manjoi, Datuk Nadzri Ismail.


Pemimpin veteran pembangkang, Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timur) mencabar Umno dan menteri-menteri kabinet beragama Islam untuk tampil membuat pengakuan bahawa mereka tidak pernah meminum alkohol, khususnya semasa muda.Inilah yang sedang kita semua perhatikan terhadap seorang Perdana Menteri 1Malaysia Dato' Seri Najib...


Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali malam tadi muncul di pentas ceramah Barisan Nasional (BN) untuk menyokong calon BN, P. Kamalanathan...


Kawasan yang didakwa menjadi lokasi penggambaran filem lucah di Taman Negara Kuala Tahan, Jerantut.

Taman Negara di Pahang telah dipilih sebagai tapak lokasi untuk satu filem pornografi asing, lapor sebuah akhbar harian.


Model Ekonomi Baru (MEB) ialah satu daripada isu-isu yang di perbincangkan semasa pertemuan dua hala antara Datuk Seri Najib Tun Razak dan Presiden AS Barack Obama di New York baru baru ini.

Mungkin agak keterlaluan jika dikatakan Polis Malaysia masih tidur. Namun hakikatnya memang benar mereka masih tidur kerana setelah...


Kes penderaan seorang kanak-kanak, Fansyarina Abdullah, 7, di Tanah Rancangan Felda Sahabat Lahad Datu telah menyingkap hijab yang menutupi kemegahan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) dalam bidang konglomerat perladangan.

Apabila seorang janda berusia 17 tahun, juga balu seorang anggota kumpulan pemisah Islam, terbabit dalam serangan berdarah menentang tentera Russia, anggota keluarganya di Kostek,...

Konsep 1Malaysia yang diperkenalkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak akan tidak menarik perhatian rakyat di negara ini, Kata Pengerusi...


Antara buah tangan dan bakti sumbangan kepada rakyat Terengganu kini semakin positif agaknya sesuailah dengan peneraju utama kerajaan negeri sekarang, Ahmad Said Adun Kijal selaku MB.

Masjid Pasir Minal yg belum siap sepenuhnya sudah dipenuhi para jemaah didua tingkat setiap hari jumaat.

Suasana keheningan Daerah Kemaman mula merubah dengan ketara sejak seminggu yang lalu. Detik sejarah yang agak memualkan bakal berulang kembali yang dijangkakan diwaktu waktu terdekat ini...


Kita sudah jangkakan kematian Altantuya, Teo Beng Hock dan Kugan yang akhirnya boleh dikategorikan sebagai 'mati katak'. Tiada untung ruginya kepada Kerajaan dan Negara. Mereka matipun tidak menguntungkan...


Papantanda ini adalah papantanda sebenar yang didirikan di bulatan Jalan Tengah Nipah off Kastam Baru Lahad Datu; tetapi cogankata asalnya, ‘Semakin Luas @ Wilayah Celcom Broadband’ ditukarkan kepada ‘Semakin Luas @ Semakin Penipu’ sebagai tanda protes penduduk Lahad Datu terhadap Sistem Jalur Lebar Celcom.

Keghairahan Celcom yang menerajui sistem jalur lebar negara untuk melebarkan sayapnya ke Sabah yang mempunyai masalah pancaran kurang jelas, akibat sistem yang belum dikemaskini; menimbulkan kemarahan para pengguna broadband di daerah ini.

gambar hiasan, tentera Pakistan

Keberanian dua orang perempuan ini mula menjadi mimpi ngeri kepada pemerintah Russia.

KERANA MINAT: Johan, yang bekerja sambilan sebagai pelukis tatu, sedar apa yang dilakukannya salah di sisi agama, tapi berasa puas dan bangga pula setiap kali melihat hasil kerja tangannya.


Izwan dan Idham (bukan nama sebenar) kini adalah antara peserta program 'Mudik ke Hulu' kendalian Se buah Masjid Tentera dengan kerjasama sebuah klinik swasta.


Dua September 1998
Bagai petir menyambar di siang bolong
Dirinya khusus, tanpa ampun, dipecat dari segala jawatan
Berdasarkan bukti yang maha kukuh

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI