Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Maxis menceroboh Wilayah Borneo


Koordinator Telkom Nunukan Indonesia, N Simanjuntak berkata, ada kemungkinan masuknya coverage signal Maxis salah satu telepon selular kepunyaan Malaysia ke Wilayah Kalimantan seolah disengajakan

Umno senyap tanda setuju


Ramai rakyat dinegara ini, termasuk rakan rakan dan kaum keluarga saya sendiri, masih senyap beribu bahasa apabila pihak diluar sana ‘membolakbalik’ dalam kes


Walaupun tangan masih dikenakan gari, para suspek yang syaki melakukan sesuatu kesalahan, seeloknya kita semua tetap berhati hati. Sama ada pasukan keselamatan mahupun orang orang awam.

Pending Diraja yang ditebus di kedai pajak.

Harta peninggalan kerabat sultan terakhir Singapura, Sultan Hussain Shah, sukar dijejaki kerana tiada rekod yang dapat menunjukkan di mana ia berada.

Iran sudah ada pakatan segitiga


Betul adakah kesepakatan segitiga antara Brazil, Turki, dan Iran? Isnin 17/5 di Teheran. Kesepakatan itu berkaitan dengan pertukaran bahan uranium Iran ke Turki, dengan uranium dari Turki ke reaktor nuklear Iran.


Merujuk kepada tajuk 'KRISTIAN TOLAK PAS' di muka surat depan Sinar Harian Perak dan tajuk di muka surat 4 (PK4) KRISTIAN TIDAK MINAT SERTAI PAS NIZAR,...Selepas bercerai dengan suaminya tanpa pemberian sesen nafkah, seorang ibu tunggal di sini mendakwa terpaksa bergantung hidup dengan pemberian sumbangan pihak gereja bagi meneruskan kehidupan bersama tiga anaknya.


Seorang wanita berusia dalam lingkungan 30-an berdiri berbogel di bumbung sebuah teksi di sini (London) kelmarin sambil melaunglaungkan bagi membantah peperangan di Afghanistan, lapor sebuah akhbar semalam.

Wanita tersebut turut berdiri dan menjerit meminta askar-askar asing keluar dari Afghanistan.

Anggota-anggota polis kemudian menutup tubuh wanita itu dengan kain dan menahannya buat seketika.

Namun aksi wanita itu di Westminster Square telah menyebabkan kesesakan jalan raya sehingga ada pelancong yang merakamkan gambarnya. - Agensi


SABAN tahun pada tanggal 16 Mei adalah hari yang istimewa khusus kepada pendidik seluruh negara. Pada tanggal keramat inilah diisytiharkan sebagai Hari Guru peringkat nasional dalam usaha memperingati pengorbanan dan jasa guru mendidik anak bangsa.


Seorang wanita yang ditahan kerana disyaki berkhalwat melarikan diri dengan memandu kenderaan milik pegawai Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) Jumaat.

Yes, she's your First Lady


Berikutan laporan kami pada 7 Mei lalu mengenai status Wanita Pertama di Malaysia, terdapat pendapat yang bercampur dengan gelaran itu dan...


Seorang peguam wanita yang bukan beragama Islam, Victoria Jayaseelee Martin, hari ini memperolehi kebenaran Mahkamah Tinggi Sivil Kuala Lumpur...


Saksi utama, Encik Mohd Saiful Bukhari Azlan, semalam memberitahu mahkamah, beliau diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa mereka melawat Hongkong, Singapura dan Bangkok.

hanya gambar hiasan

Polis menahan seorang Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) sebuah kampung di daerah ini Tampin, kira-kira pada jam 11.40 pagi semalam kerana disyaki mencabul Setiausaha Kerja JKKK kampung berkenaan.

Hang makan babi ke?


"Assalamualaikum, Tergelak sendirian apabila mendengar kisah wartawan Islam dari Utusan Meloya meroyan dan Berita hari hari hairan cuba mendapatkan komen dari MB Kedah mengenai pusat penyembelihan babi di Kedah.


Sudara Pengarang,

Ini ada satu lagi kejahatan yang dilakukan oleh Askar siam (thai) yang menyakiti hati kami orang2 melayu di Patani baru baru ini,..

Polis tawan isteri saya


Seorang Warga Indonesia, Amiruddin Goeng, 40, bimbang isterinya, Singka Binti Benda, 33, diculik oleh tiga orang anggota polis berpakaian preman...


Peguam Perancis, Joseph Breham percaya akan wujudnya "tekanan dan ugutan" sepanjang usahanya menyiasat pembelian dua kapal selam buatan negaranya kepada Malaysia...

Tidak sukar jatuhkan PM ...


Timbalan Pesuruhjaya Pas II, Datuk Husam Musa menempelak blogger, Kickdefella yang mendedahkan dirinya menerima RM4 juta...

Harga jualan daging babi akan terus meningkat naik mendadak sekiranya jika kerajaan kita tidak membenarkan lebihbanyak lagi ladang-ladang babi untuk dibuka dan diushakan, kata Pengerusinya Malaysia Association Pork Sellers, Goh Chui Lai.


Ahli parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali semalam meminta maaf kepada sultan Selangor mengenai satu kenyataan baru-baru ini yang diperbuat oleh Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.


Seribu satu pertanyaan belum terjawab dalam benak kita.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI