Related Posts with Thumbnails

Archive

labelKedutaan Israel di Kaherah Mesir menuduh sebuah surat kabar parti yang berkuasa di Mesir memuat karikatur anti-Yahudi yang mengaitkan Israel dengan kelompok Nazi.


Kebanyakan penduduk Islam di Bosmont Johannesburg, Afrika Selatan adalah penduduk Muslim yang berasal dari berbagai negara seperti Turki, Tunisia, Somalia, India, Pakistan, dan juga keturunan dari Indonesia serta Malaysia seperti di Cape Malay.

Penolong pengarah Pusat Al-Quran dan Ilmu Teras (Ilim), Encik Zamihan Mat Zin, berkata beliau tiada masalah peribadi dengan bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.


Seorang warga Amerika yang pergi ke Pakistan untuk memburu Osama bin Laden akhirnya pulang ke Colorado dengan tangan hampa...


Semasa persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan, para ahli dewan ‘tersenyum’ apabila difahamkan terdapat satu squad pencegah maksiat Swasta.


Saudara Pengarang,

SAYA ingin merujuk kepada ucapan Dr Mahathir Mohamad, mantan Perdana Menteri Malaysia, baru-baru ini.


Pihak Polis Negara kita pun agak pening juga semacam dalam dilema sama ada mahu mendakwa pelawak terkenal, Saiful Apek atau sebalik nya,..


Polis Diraja Malaysia PDRM dinilaikan sebagai kejam dalam menangani masaalah tertuduh ketika dalam tahanan. Pendapat ini disampaikan oleh Pegawai HAM PBB yang meninjau keadaan para tahanan PDRM di Malaysia.

Ada Datuk menyimpan Zahida?

Saudara Pengarang,
Ramai rakyat Malaysia masih berteka-teki apabila berita Utusan Malaysia yang bertajuk ‘Saya Bukan Perempuan Simpanan’ yang turut disiarkan oleh saba/kini dengan paparan foto yang agak ‘menggatal’ dan bersifat penggoda.

Pemburu Osama Laden di tangkap

Kawasan Chitral Utara yang didakwa dihuni Osama Bin Laden

Seorang lelaki California berumur 40 tahun bernama Gary Brooks Faulkner telah ditangkap di utara Pakistan...


Kira-kira dua bulan menyepikan diri, Kartika Sari Dewi Shukarnor, 33, akhirnya muncul selepas selesai menjalani hukuman masyarakat selama tiga minggu di Rumah Kanak-Kanak Tengku Ampuan Fatimah, Kuantan, April lalu.


Keindahan masjid masjid dinegara kita semakin terserlah kebelakangan ini, se eloknya juga kecermerlangan itu diselaraskan dengan pembangunan rohani rakyat kita hendaknya.

Maradona menyindir Pele


Pelatih Argentina Diego Armando Maradona menyindir legenda Brasil, Pele,...


Dua belas relawan Indonesia yang mengikuti misi kemanusiaan ke Jalur Gaza, ‘Freedom Flotilla to Gaza,’ mendapat kewarganegaraan khusus Negara Plestin dari Presiden Mahmoud Abbas.


Pasukan elite Iran, Garda Revolusi, bersedia untuk memberikan kawalan tentera bagi mengiringi kapal barang yang boleh memecahkan blokade Israel terhadap Gaza, seorang wakil pemimpin tertinggi Ayatollah Ali Khamenei berkata, kelmarin 6/6/2010.


Bermula julai 2010 ini, belanja pembiyaan program belajat peringkat sarjana (S-2) di universiti i di Malaysia akan meningkat lebih mahal jika hendak dibandingkan di pembelajaran di Indonesia.

gambar hiasan.

Kamaruzzaman 44, seorang tertuduh satu kes pembunuhan, telah melangsungkan pernikahan dengan Harinawati 32,di Banda Aceh, Isnin lalu 31/5/2010.


Ketegasan Negara Nicaragua perlu dihgormati, Negara tersebut dengan tegas mengambil tindakan untuk memboikot Israel dan memutuskan hubungan nya dengan Negara Yahudi itu.


Saya merujuk kepada laporan berkaitan pernikahan sulit (BM, 23 Mei). Mengapa nikah dikaitkan dengan perkataan sulit? Siapa yang menyulitkan dan bagaimana ibadah ini menjadi sulit?Pelbagai akan aksi dan gaya lakunan Rahma Azhari yang banyak beradegan seksual dalam film-filmnya membuat banyak pihak merasa kurang senang serta mempertikaikan nya.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI