Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Patung-patung berpakaian minima di gedung gedung atau kedai kedau fesyen serta poster bergambar model yang mengenakan baju dalam akan dilarang dari di pamirkan di toko2 pakaian di Jalur Gaza setelah para pejabat Hamas mengumumkan peraturan baru.

Presiden Iran Mahmoud Ahmad Neejad mengecam Paul si gurita yang menjadi populer karena ramalannya kepada lapan hasil pertandingan Piala Dunia baru baru ini terbukti benar.


Tindakan nekad seorang pendatang asing tanpa izin (PATI) Lanca Kace, yang mencabar Pentadbir Mahkamah Tinggi Sandakan (Belip) memotong badannya sebelum menebang tiang rumah yang didirikan secara haram di atas tanah Anak Negeri Sabah,..

Lulu Marlya Ab.Rahim 23

Saudara pengarang.

Saya berasa kecewa dengan tesis yang dikeluarkan Cik Lulu Maryla mahasiswa dalam Sarjana Sosiologi di Freie Universitat Berlin di Jerman dan bakal menyambung lagi pada Oktober ini. Sebelum ini beliau ada membuat 'artikel'- siswazah wanita Melayu pilih pasangan asing.


Kerjasama antara Pas dan UMNO tidak akan menemui kata putus jika semua pihak asyik berbalas kenyataan tanpa memberi perhatian terhadap usul serta syarat menjayakannya.

Zahia Dehar 18 tahun

Pemain bola piala dunia Perancis Franck Ribery dan Karim Benzema telah ditahan pasukan polis Negara itu, berikutan dengan didakwa melanggani pelacur bawah umur Zahia Dehar sebelum hampir musim piala dunia baru baru ini.


"Mana yang lebih dahulu, ayam atau telur?" hal ini sudah menjadi pertanyaan paling filosofis mahu punsecara ilmiah selama berabad-abad sebelum ini, tetapi kini sudah terjawab.Pelakun dan kaki parti di Amerika, Paris Hilton telah ditahan oleh polis semasa berada di pulau Corsica Perancis, beliau ditangkap setelah dihidu anjing pengesan serta terdapat ganja dalam beg tangannya, mengikut sumber polis tempatan.


Dalam bilik bedah seringkali kelihatan doktor memakai baju hijau semasa bertugas.

Pada mulanya doktor dikatakan memakai warna putih kerana ia warna yang melambangkan kebersihan.


Pada 10 julai lalu, telah berlangsungnya ‘Wacana Perdana’ bertajuk “Bolehkah Melayu Bersatu” bertempat di Balai Islam Lundang Kota Bharu.

Saudara Pengarang,

Saya membaca penulisan beberapa pembaca Forum mengenai ulasan bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang banyak memperkecilkan dan merendah rendahkan masyarakat Melayu Singapura.

Najib Kow Tow Singapura

Peguam Americk Sidhu
Americk Sidhu, peguam kepada bekas penyiasat persendirian, P Balasubramaniam mahu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib rRzak di siasat atas dakwaan salahguna kuasa kerana dilihat tunduk kepada semua kehendak Singapura sehingga menjejaskan kepentingan dan kedaulatan Malaysia.


Saudara Pengarang,

Syabas kepada Sabahkini atas kerja keras dan kajian terperinci yang dijalankan sehingga membuka pekung kejalangan Kerajaan BN, terutama penafian Menteri Dalam Negeri,...

Duta British di Lebanon Frances Guy semasa berjumpa Mohammed Hussein Fadlullah.

Englandtelah menghapus lapuran catatan dalam blog Duta Besar nya di Lebanon, Frances Guy, yang memuji Allahyarham Ayatollah Fadhlullah...

Raheel Raza

Hari jumaat lalu , 11/6 di Oxford, England barat, dilapurkan satu sembahyang jumaat bersama dengan khotib dan imam seorang penulis perempuan yang berasal Kanada, Raheel Raza.


Empat laras senjata milik pengawal Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu telah hilang dalam kapalterbang barang ketika kunjungan nya ke Amerika Syarikat, demikian menurut kenyataan pejabat keamanan Israel, Shin Bet, Rabu lalu.


Laila Khalid antara ahli kumpulan September Hitam berjuang menentang Israel.

Antara peristiwa yang sukar dilupakan suatu tika dahulu salah satu kejadian trajis di Olimpik Munich 1972 di Jerman . Mungkin jenerasi kebelakangani ini ramai yang tidak mengetahui sejarah peristiwa yang ditinggalkan ini.

Allahyarham Ayatollah Sayyed Mohammed Hussein Fadlallah

Salah seorang ulama terkenal Syiah Lebnon, yang juga merupakan tokoh terpenting dalam pembentukan kumpulan organisasi Hisbullah, telah meninggal pada usia 74 tahun,..

Piala Dunia ini dibuat dari kokain seberat 11 kilogram

Replika Piala Dunia ini dibuat dari kokain seberat 11 kilogram. Sebuah replika Piala Dunia yang dibuat dari kokain telah dirampas oleh polis anti dadah di Colombia.


Sebuah pengadilan jenayah perang, Rabu 30/6, memutuskan, agar hakim dapat memanggil supermodel Naomi Campbell bersaksi atas sebuah "blood diamond" yang diperoleh Campbell dari bekas Presiden Liberia, Charles Taylor.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI