Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Siaran TV kita berniat jahat


Inilah perangai antara setesen TV dinegara kita, amat sukar untuk ‘berkata benar’ terutama apabila menyiarkan berita berita yang berkaitan dengan parti politik Pembangkang. Begitulah setelah di didik sepanjang tahun oleh pihak pihak atasan mereka.


Saudara pengarang,

Al kesah konon nya Seorang warga Malaysia telah meninggal dunia dan oleh kerana ia melakukan banyak dosa maka ia dikirim ke neraka. Apabila tiba di sana, ia mendapati neraka itu berbeza-beza bagi setiap orang mengikut dengan negara asal masing-masing.


Menteri Pertahanan Republik Islam Iran, Ahmad Vahidi dan Panglima Angkatan Laut Pasukan Garda Revolusi Islam, Laksamana Madya, Ali Fadavi, telah menghadiri satu majlis penyerahan tiga skuadron perahu terbang dengan nama Bavar-2 (Keyakinan-2) kepada Angkatan Laut Pasdaran. Kita ikuti seterusnya...


‘‘DALAM parti kita perlu berbaik-baik dan tidak perlu berkelahi hanya kerana berbeza pendapat. Hendak kata saya tidak setia, jual parti, pengkhianat dan sebagainya tidak perlulah. Cakap dan pilih sahaja siapa yang lebih baik daripada saya, cukuplah.’’


Seorang aktivis bebas masyarakat setempat, Encik Abdullahsani Haji Salleh mendakwa Dato’Shafie Afdal telah menyalurkan beberapa projek kepada ‘geng’ terdekat nya.


Tokoh utama pakatan pembangkang Malaysia Anwar Ibrahim melawat Indonesia dan membuat ucapan umum nya di Hotel Four Season, Jakarta, Minggu kelmarin 26/9/2010.


Kehadhiran Ahmedinejad di persidangan PBB New York kali ini cukup menggetarkan beberapa orang pemimpin dunia. Semalam Obama sendiri telah membidas balik pidato yg disampaikan oleh Presiden Iran itu. Sehinggakan Timbalan Perdana Menteri Britain Nick Clegg menganggapkan Ahmedinejad ini ‘anih dan menyakitkan hati’.


Zahida Rafik menafikan gosip-gosip di Internet bahawa dia sudah berkahwin dengan seorang ahli politik Malaysia di London baru-baru ini.


Lebih 20 ketua Negara dalam persidangan PBB telah keluar dewan apabila presiden Iran Ahmedinejad menyentuh isu 11 september dalam hujah nya di persidangan Bangsa Bangsa Bersatu itu.


Menjelang nya pilihanraya umum Ke-13, Sabah akan menjadi medan pembongkaran Skandal Seks para pemimpin UMNO, terutama melibatkan beberapa VVIP yang sedang hangat dijaja di kedai kopi hingga di lobi parlimen dan pejabat Perdana Menteri.

Bekas Menteri Luar Amerika, Colin Powell

Ketegasan Iran dalam beberapa isu antarabangsa membuatkan negara itu sering di ‘ambilberat’ oleh beberapa Negara eropah dan wilayah timur tengah itu sendiri. Colin Powell yang juga bekas menteri luar Amerika Syarikat, mula mengakui ketidakmampuan negaranya untuk menyerang kewujudan program nuklear Iran.


Minggu lalu satu persidangan majlis PBB sedang berlangsung, dan dicelah celah masa ketika persidangan itu, beberapa tokoh di Washinton telah mengaturkan pertemuan Presiden Turki Abdullah Gul dengan Presiden Israel, Shimon Peres.


Ehmm.. ketika aku ‘mengelamun’ sedang memandu kereta pagi tadi, aku mendengar radio dan setelah teman memberhentikan kereta kerana menghantar anak anak ke sekolah, jam menunjukan pukul 7.02 minit.

Proses pemilihan Ketua Cabang PKR bagi 10 kawasan pilihanraya bermula pada hari ini dan enam Cabang telah mencalonkan Azmin Ali, sementara 4 Cabang lain mencalonkan Datuk Zaid sebagai calon Timbalan Presiden PKR yang bakal berlangsung pada 30 September 2010 akan datang.


Fungsi berkesan Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dalam memperjuangkan kedaulatan hak istimewa orang Melayu dan kaum peribumi...


Sekali pandang secara spontan, kawasan rumah rehat yang terletak di tengah-tengah ladang kelapa sawit di Gadong, Banting, serupa dengan rumah rehat lainnya.

gambar tengah hari tadi

Berita yg dimaklumkan aku baru sekejap tadi maklumat mengatakan bahawa M.Rajoli telah meninggal Dunia pada lewat petang tadi.

Sumber yang aku perolehi memang sumber yang boleh dipercayai dan aku tanpa was was dengan ini mengumumkan mengenai berita yang menyedihkan ini.Ramai-ramailah kita sedekahkan AL-FATIHAH kepada beliau. Semoga Roh beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.Maklumat selanjutnya tunggu berita online sebentar nanti.- rtm


Salam hormat warga Malaya,

Walaupun tulisan saya ini hanya dianggap sebagai karut atau tidak berguna oleh mereka yang telah mengabdikan otak diri mereka sebagai juak dan barua tegar kepada Melayu...

Bandar Inuvik yang berhampiran dengan kutub utara

Seorang yg berasal dari Arab Saudi membuat cadangan untuk membangun sebuah masjid di kawasan bersuhu rendah di utara Kanada. Pembinaan masjid ini diharapkan mampu menampung komuniti Muslim yg tinggal di kawasan itu yang tidak memiliki tempat ibadah yang khusus. Masjid itu diberi nama 'Masjid Di Ujung Dunia'.

Sarah Shourd di sambut ibunya

Presiden Iran Ahmedinejad telah mengarahkan seorang dari tiga tahanan yang memasuki Iran secara haram dibebaskan. Sarah Shourd, Shane Michael Bauer dan Yosua Felix Fattal, ditangkap...


Hasrat Lawatan Presiden Republik Islam Iran, Mahmoud Ahmadinejad ke Lebanon yang di jadualkan pada bulan depan dan kunjungannya ke lokasi perang 33 hari, di Lebanon selatan menjadi isu panas media massa Israel, dan pembicaraan hangat para politiking rejim Zionis itu.


Keadaan hati juga turut dapat mempengaruhi suasana keceriaan diri itu, dan kehidupan seharian


Iraq sebuah Negara yang masih lagi dalam krisis peperangan dalaman nya, terus ditekan,baru baru ini Amerika menyatakan akan mengundurkan tenteranya dari Iraq secara berperingkat peringkat, walaupun terdapat beberapa suara yang tidak mempersetujui nya, terutama Israel.


Permusuhan nya terus berkocak Dikejutkan pula dengan kenyataan pemimpin Taliban Mullah Omar yang sekian lama tidak kedengaran di mata umum. Menurut catatan Site Intelligence Group, kemarin, Mullah Omar dengan tegas mengatakan pihaknya "menang". "Operasi ketenteraan pimpinan NATO akanbertambah kucarkacir insya Allah” kata Mullah Omar lagi.


Bekas Ketua Badan Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA), Mohammad ElBaradei dalam perbahasan nya menyebut dengan bermula nya reformasi di Mesir pada malam isnin 6hb.9 lalu,

Saudara Pengarang

Saya ingin mengadu rasa tidak puas hati terhadap salah seorang rakyat Malaysia yang secara malafide menggunakan kata-kata kesat dan berbaur perkauman malah mengutuk negeri Sabah nan tercinta.


Rejim Zionis Israel membangun pangkalan ‘merisik maklumat’ terbesar di Timur Tengah. Pangkalan yang berfungsi mendengar percakapan dan mengumpulkan data ini dibina di daerah Nagev, selatan Palestina.


Dalal Said al-Maghribi adalah nama perempuan mujahid terkenal Palestin. Dalal ‎al-Maghribi telah menjadi simbol muqawama di tengah-tengah rakyat Palestin dan ‎Lebanon. Simbol yang membuat orang-orang Zionis agak takut ketika mendengar ‎namanya.‎


Abu Bakar Bashir dan juga Ariel Peterpan sememangnya agak terkenal di Indonesia dan baru baru ini kedua dua mereka ditahan dilokap.


Zionis Israel menyampaikan penghargaannya kepada pemerintah Mesir atas tindakan tindakan Mesir yang menutup jalur penyeberangan di Rafah bagi meningkatkan tekanan nya terhadap Palestin.


Sebelum ini pemerintah Beijing telah memperingatkan Washington bahawa jika Amerika Syarikat terus lagi membuat latihan ketenteraan dengan Korea Selatan di Laut Kuning, Kami tidak teragak agak untuk mengerahkan kapal perang kami pula ke Laut Kuning.

Lubang api raksasa di Usbekistan 'pintu neraka' sudah ada sejak 1975

‘Pintu neraka’ sering digambarkan dengan suasana api menyala yang sangat mengerikan panasnya. Keadaan seperti itulah yang terdapat di sebuah lubang api terbuka di daratan Usbekistan, Asia Tengah, dan lubang api itu pun dipanggil sebagai "pintu neraka".

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI