Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Salam laknat untuk kastam?


Saudara Pengarang,

KELIHATAN setelah Sabahkini membongkar cerita tentang taktik dan cara Ketua Pengarah Kastam menyalahguna kuasa untuk kepentingan diri, bersubahat dengan penyeludup di Bintulu, Kuching, Sibu dan Miri; beliau kini amat marah pada penduduk Labuan dan telah mengarahkan Pegawai Pencegahan daripada Semenanjung dan Sarawak terus menyambung operasi sehingga Tahun Baru Cina.

USS George Washington yg berpangkalan di Jepun

Para Pegawai di pejabat Kerajaan Korea Selatan meminta semua wartawan di sekitar pulau Yeonpyeong yang di serang oleh Korea Utara baru baru ini, supaya meninggalkan kawasan itu. Sebagaimana yg dilapurkan pada petang ahad semalam 28/11/2010.


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan mereka yang membuat tuduhan mendakwa Kerajaan Negeri Kedah gagal membantu mangsa banjir sebagai individu yang tidak berperangai sebagai manusia.

heh.. heh.. sebelum menerbit artikel seterus nya, kita orang buat selingan pendek pada malam ini. Sebagai sedikit hiburan dan fikir fikirlah untuk seterus nya, untuk lebih menfokuskan maksud sebenarnya, sila ikuti diminit 1:10 saat. Ust.Akhwan Afandi ini pun gua punya geng jugak.."ayah & ibu"


LEMBU... Mungkin rakyat terpaksa kembali ke zaman silam menggunakan kereta lembu jika senario ini berterusan?

“RAKYAT Sabah mendapat hadiah paling istimewa daripada slogan ‘1 Malaysia’ dengan kenaikan bayaran Insuran kenderaan persendirian dua kali ganda pada tahun ini,” kata Abdul Wahid Abdullah kepada wartawan Sabahkini.


Sekumpulan penyelidik yg berasal dari England yang diketuai oleh Dr Robert Ballard, telah menemukan sebuah bangunan lama yang di anggarkan telah berusia 7.500 tahun lalu,..

Kapal Induk George Washington

Setelah berlaku beberapa tembakan ke pulau Pulau Yeonpyeong Korea Selatan oleh Korea Utara, Amerika terus mamainkan peranan untuk membantu rakan sekutu nya Korea Selatan. Reuter melapurkan, Amerika mengerahkan kapal induk nya George Washington yg berpankalan di selatan Tokyo bergerak menuju Korea Selatan, semalam.

Kapal pengankut yg boleh menempatkan 75 pesawat tempur dan 6,000 tentera itu dijangka bakal menyertai latihan perang bersama Korea Selatan di Laut Kuning Ahad ini.

Pihak pemerhati mendakwa bahwa pengiriman kapal induk George Washington itu sebagai tanda sokongan padu AS terhadap sekutunya, Korea Selatan, namun Pyonyang mendakwa hal itu adalah sebagai menggerakan kekuatan tentera dan nuclear Amerika di sebelah timur untuk terus menyerang Korea Utara dan mengheret semenanjung Korea dalam kancah peperangan

Akibat serangan artileri Korea Utara ke Pulau Yeonpyeong, Korea Selatan, Selasa lalu 23/11 berhampiran kawasan laut yang dipertikaikan, menyebabkan dua tentara Korea Selatan dan tiga penduduk awam terbunuh sementara 15 lainnya cedera. Serangan itu juga memusnahkan belasan rumah penduduk di pulau tersebut. Insiden itu dikatakan sebagai salah satu insiden paling serius di sempadan dua Korea sejak perang 1950-1953. - matjejakrasul/reauter


Pilihanraya umum Mesir semakin hampir dan semakin melebar kebobrokan pemerintah Mesir mengasak pertubuhan Ikhwanul Muslimin dalam ertikata kegerunan terhadap pembangkang, malah pihak kerajaan Mesir sudah menangkap ramai para penggerak Ikhwanul Muslimin.

gambar hiasan
Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan mereka secara serentak.


Kelmarin 21hb November Puak Taliban telah bersumpah dan berjanji untuk memaksa Amerika dan sekutu nya meninggalkan Afghanistan menjelang nya 2014 nanti.


Suatu hari, Rasulullah menyampaikan berita kepada sahabat tentang adanya malaikat yang selalu keluar di jalan-jalan, dan mengelilingi di muka bumi, untuk mencari orang yang selalu berzikir,...


Saudara Pengarang

Dataran Imam Nawawi adalah satu gelaran yang di ilhamkan oleh para jamaah musholla ar raudhah yang diketuai oleh Ust.Nasaruddin Tantawi yg juga selaku Ketua Pemuda PAS pusat. Lokasi dataran itu berhampiran juga dengan Musholla atau surau Ar Raudhah di Taman Pelindung Perdana, Beserah Kuantan.


Memanglah kalau jenis spesis manusia lidah bercabang, hipokrit, pembohong, penipu; mereka sudah tidak punya rasa malu untuk lakukan perkara-perkara yang merendahkan akhlak dan peribadi mereka.

sebuah masjid di bandar Melilla
Kini Spanyol pula mengiftirafkan hari raya Qorban sebaga hari cuti umum di Negara nya. Walau bagaimana pun Aidil Adha yg ditetapkan sebagai hari cuti umum itu hanya untuk Bandar Ceuta dan Melilla, Spanyol.

BN jangan suka buat temberang


Saudara Pengarang,

UMNO/BN hari ini mengumumkan akan mengadakan satu mesyuarat khas untuk membincangkan persiapan untuk mengadakan pilihanraya umum yang bakal diadakan pada tahun hadapan.


Kerajaan Indonesia juga menghantar ramai tentara wanita nya yg cantik-cantik untuk bergabung dalam 1,304 perajurit perajurit di Lebanon. Para tentera itu di hantar untuk membantu pemantauan keamanan di Lebanon, dan bersama sama dengan pasukan pemerhati PBB yang berasal dari berbagai Negara lain.

Masjid Mindanao

Presiden Filipina Benigno Aquino III telah mengumumkan bahwa hari Selasa 16/11 yang merupakan hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Qurban di negeri itu, akan menjadi hari cuti umum bagi negara itu..


Presiden Republik Islam Iran, Mahmoud Ahmadinejad terus berkata lagi bahwa dunia harus dipimpin oleh orang yang soleh. Bercakap semasa dalam pertemuan dengan para cendekiawan Provins Qazwein, Iran, hari ini 11 november lalu,..


Presiden Amerika Syarikat Barack Obama menuliskan secebis surat dan diberi pada Imam besar Masjid Istiqla ketika kunjungannya ke Indonesia minggu lalu...


Assalamualaikum, Tergelak sendirian apabila mendengar kisah wartawan Islam dari Utusan Meloya meroyan dan Berita hari hari hairan cuba mendapatkan komen dari MB Kedah mengenai pusat penyembelihan babi di Kedah.


Baru baru ini atau lebih tepatnya pada 9hb. November lalu, laman ini ada memuat artikel “Diplomat Amerika di arah tinggalkan dalam masa 24 jam”, berita ini adalah berita rasmi...

Maybank2u di Israel? hati hati..


Dalam beberapa siri pendedahan mangsa penggodam, penulis telah beberapa kali mengingatkan web master supaya berfikir seperti penggodam.


Lebih dari empat dekad berlalu, banglo ini (gambar), yang dikatakan tempat penggambaran filem klasik Allahyarham P. Ramlee, Madu Tiga, masih berdiri megah.

Tetapi benarkah rumah di Holt Road ini adalah tempat yang digunakan dalam filem itu?

Sumber Berita Harian mendakwa ruang dalam banglo ini dijadikan set bagi adegan berkejaran antara Jamil, lakonan P. Ramlee, dengan tiga isterinya dalam filem terbitan 1964 itu.

Banglo dekat Kompleks Pejabat Suruhanjaya Tinggi Malaysia ini kini dimiliki kerajaan Malaysia dan diuruskan Bahagian Pengurusan Hartanah (BPH), Jabatan Perdana Menteri, Kuala Lumpur.

Difahamkan daripada beberapa sumber, termasuk beberapa pekerja di pejabat itu, bahawa bangunan ini mungkin digunakan dalam filem itu.

Cikgu Yusnor Ef, guru pesara, penerbit dan pengarang, pula percaya sebuah rumah di kawasan Holt Road pernah digunakan dalam sebuah filem P. Ramlee.

Jurucakap BPH pula berkata mereka tidak mempunyai dokumen untuk mengesahkan fakta itu kerana Malaysia hanya mula memilikinya pada 1974.-b/harian/s


Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, yang baru saja sihat setelah beberapa hari mengalami penyakit cacar air, adalah seorang pesakit degil dan keras kepala, kata istrinya Rosmah Mansor. "Dia seperti bayi besar," kata nya sambil tersenyum.

Najib yang keluar dari hospital beberapa hari lalu. "Let me tell you, jauh lebih mudah untuk memelihara anak kecil daripada merawat bayi besar," kata Rosmah pada wartawan pada Selasa lepas.

Rosmah berkata, dia mesti selalu mengingatkan Najib supaya tidak makan kacang tanah kerana akan menambah teruk lagi cacar airnya. "tetapi ketika aku pulang, aku melihat dia makan kacang juga Dia keras kepala,"kata Datin Rosmah, lalu dia berkata, itulah bayi besar. - repukblika

Kita saksikan sebentar dan ada orang lain yang tersenyum apabila mendengar dan memerhatikan klip ini di minit 6.15 saat, kita saksikan.Selingan untuk hari ini.


Presiden Libya Muammar Gaddafi telah mengarahkan seorang diplomat di kedutaan Amerika Syarikat meninggalkan Negara itu dalam masa 24 jam.


Pemberian dan bantuan daripada kerajaan Barisan Nasional dianggap tidak haram jika rakyat merasa tidak ‘terikat’ dan mendapat kebebasan untuk menyokong mana-mana parti di negara ini.


Berpuloh orang membantah keputusan hakim yg menjantuhkan hukuman penjara se umur hidup kepada Roshonara Choudry yg didapati bersalah menikam se orang ahli parlimen Britain. Roshonara Choudry seorang mahasiswa muslim telah dijatuhkan hukuman pada 3/11/10 lalu.


Sekumpulan cerdikpandai Islam sedang merancang satu projek pelancaran stesyen angkasa lepas yang diberi nama ‘Muhammad 1’ dan dijangka akan dirasmikan pata 2013 nanti. Nama ‘Muhammad 1’ itu di ilhamkan dari Nabi Muhammad s.a.w.


Pertubuhan Gain Peace Amerika Syarikat, melakukan kerja kerja dakwah nya secara aktiv. Pihak pertubuhan itu berdakwah di Chicago dengan cara kempen nya dengan mengiklankan kebesaran Islam di dinding dinding bas yang beroperasi di Bandar itu.


InsyaAllah ramlisdar dan gazut akan ke Cambodia untok menyertai rakan2 dari Masjid Subang Airport dan Pondok Al Fateh menunaikan amanah rakan2 yang ingin melakukan ibadah Qurban & Aqiqah.


Sebagaimana yg diketahui ramai masyarakat di negara ini, malah itulah reality nya. Utusan Malaysia yg dia anggap menjadi nadi Umno sejak dulu kini dan selamanya...


Pihak badan penyiaran CNN terpaksa menamatkan perkhidmatan seorang pembaca berita utama nya Rick Sanchez, beliau di ambil tindakan di atas kesalahan nya menuding jari kepada CNN kerana berkata,..

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI