Related Posts with Thumbnails

Archive

label

KONSEP peradaban yang paling mudah adalah pencapaian bangsa manusia dalam bidang politik, ekonomi, sosial, budaya dan pendidikan. Justeru, andai kata ada, apa yang dikatakan sebagai peradaban Melayu itu, maka fitnah adalah jawapannya. Dengan ungkapan lain, perbuatan memfitnah adalah peradaban Melayu yang masih segar bertahan hingga kini.


Hai bersumpah jugak hari ini, walaupun lewat petang. Aku pun pening hendak bersumpah pun berlaku juga kekecuhan. Ingatkan dah tak jadi dah.. berat puak ni.


Satu pasangan pengantin Cina telah melangsungkan perkahwinan nya dengan idea perarakan inspirasi dari perkahwinan diraja British,..


Perempuan Perempuan Iran akan turun ke jalan-jalan raya untuk menunjukkan keprihatinan mereka kepada sesama kaum nya mahupun rakyat yg lain di Bahrain esok, hingga ke hari ini ada saja mangsa yg terus menerus menjadi korban kepada pasukan pemerintah Bahrain.


Recep Tayyip Erdogan perdana menteri Turki menganggap pembinaan patung Persahabatan Armenia sebagai aneh.


Sebelum ini sudah ada beberapa pengkaji sejarah yg menyatakan bahawa asalusul lambang bulan bintang yg mangaitkan dengan agama Islam itu berasal dari Khalifah Turki Uthmaniah


KERAJAAN tidak pernah takut dengan kehadiran penulis blog, malah sebaliknya ingin menjadi sebahagian daripada mereka serta mengetahui pandangan mereka, termasuk yang bersifat membina, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.


Katanya kerajaan kita Malaysia telah pun memblok acces lama ABNA yg berpusat di Iran sejak 17 april lalu.

Iklan kereta jenama Subaru di Israel

Pihak berkuasa Palestin mengecam perushaan kereta Subaru. Subaru juga merupakan produk kereta keluaran dari Jepun yg mana cawangan nya di Israel mengiklankan kereta itu dengan menghina rakyat Palestin.

Rais buta IT atau buta hati?


Saudara Pengarang,

PEPERANGAN saiwar antara Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama Mohd Rais Yatim dengan pengendali portal Sabahkini.net, Mutalib M.D menunjukkan menteri berkenaan seolah-olah ‘Buta IT’ atau ‘Buta Hati’.

Sebanyak 14 buah cawangan UMNO Labuan telah memberi kata dua kepapa BN sama ada Datuk Suhaili Abdul Rahman yang digugurkan Majlis Tertinggi UMNO dikembalikan semula kepada jawatannya, atau mereka akan berpaling tadah serta memberi sokongan kepada pembangkang. Saksikan:Ulasan Arif Buang - by s/kini/youtube

Buku Skandal Seks Rais Yatim?


DIKHABARKAN bahawa penulis kontroversi, Mutalib M.D akan menerbitkan sebuah buku terbaru berhubung Skandal Seks seorang Menteri Kabinet Malaysia dan kini masih berada di luar negara mengumpul bukti dan alibi sensasi.


Baru baru ini beberapa orang tokoh Negara kita pi melawat Turki. Tak ketinggalan juga Zulkifli Nordin yg dibawa Pak Jib untuk kesana. Bab Big Mama tak payah nak ceritalah, kredibeliti nya ramai dah tahu.


Pening barang ni
Kalau betul Anwar berceramah di Temerloh pada 21/2/2011 masa bila pulak dia buat ‘pergambaran’seks? lepas buat pergambaran video lucah nya sempat lagi duk pi ceramah. Aku tak kata sahih, tapi kalau mengikut tarikh di rakaman itu…

Entah tidak entah ya, macam macam boleh berlaku. Mungkin depa duk ‘buat’ fikir fikirkanlah.

Ulamak muda mengulas isu berkaitan dengan video lucah yg disebut sebut pelaku nya adalah Anwar Ibrahim, saksikan:


SEDUTAN WAWANCARA EKSLUSIF Shuhaimi Al-Maniri,BERSAMA TOK GURU NIK AZIZ, MURSYIDUL AM PAS DAN MENTERI BESAR KELANTANDI KUCHING SARAWAK 11, April, 2011 Soalan: Seorang Menteri Persekutuan menuduh, Pas ini ibarat ulama ikan yang boleh menghalalkan hukum ikut keadaan. Apa komen tok guru?

Cucu baru Osama Laden

Omar dan isterinya Zainah

Orang kuat Al Qaida Osama bin Laden dijangka bakal memiliki cucu baru apabila anak nya Omar bin Laden 30 dan isteri Zainah 55 meminta Louise Pollard mengandungkan janin mereka.

Najib sedang berucap didewan ini

Lawatan Pak Najib ke Kg.Spaoh tidak begitu dialu alukan oleh ramai dari penduduknya. Beberapa orang anak buah Tko dihubungi oleh geng geng Keadilan tempatan untuk ke kg itu,untuk mendapatkan gambaran sebenar.


Malaysia sekarang terkena syndrome SSD, mana mana media takkira akhbar mahupun electronic tak putus putus memberitakan nya. SSD atau Suruhanjaya Siasatan Diraja terus dicanangkan.Masjid Jame’ New Delhi juga antara salah sebuah masjid terbesar di India dan siap dibina pada 1656 Terletak di Fatehpur Sikri New Delhi. Masjid ini dibina oleh Shah Jehan yg juga telah membina Taj Mahal di Agra.Pemimpin yang durhaka kepada Rabbnya dan bertindak zalim kepada rakyatnya menjadi antara sebab sebab hancurannya sesuatu negeri. Allah Ta’ala berfirman,

Aku akan berbogel


Model ni memang berani, semalam dia berjanji akan berbogel sekira nya India memenangi kejohanan kriket piala dunia dalam final di Mumbai kelmarin 2 april.


Saudara Pengarang,

SERBUAN oleh Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPRM) bersama beberapa lagi agensi pengkuatkuasa terhadap seorang Pengarah Kastam di Pahang...

Tukar Tiub buat hal

Hehehe... ini berita separuh tergempar.... hahaha... telah heboh dikalangan sahabat-sahabat blogger yang blogger Tukar Tiub (a.k.a Hishamuddin Rais) akan bernikah untuk kali pertama.... hehehe

Fatwa kerjaaan Terengganu?


Apakah Terengganu akan aman sejahtera untuk masa 40 hari? menurut Bernama:

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI