Related Posts with Thumbnails

Archive

label


Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein telah mengesahkan penahanan 3 orang yg menjalankan kegiatan menyeludup manusia yg berpangkalan di Sabah.


Jambatan Selat Melaka yg menghubungi Pulau Rupat dan seterus nya Sumatera Indonesia, lama cadangan akhir dan dijangka bakal menghubungkan Pulau Rupat, Riau, dengan Melaka, dimaklumkan ukuran panjang nya lebihkurang 48.7 kilometer.

Kami akan tentang Rais Yatim


Sabahkini akan mencabar Menteri Penerangan, Kebudayaan dan Komunikasi, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam saman yang difailkan menteri berkenaan pada 10 Februari 2011 selepas empat artikel yang dianggap berunsur fitnah bertarikh 1, 3, 5 dan 7 Januari, disiarkan di Sabahkini.net.


Tindakan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)melengah melengahkan proses bedah siasat kedua menyebabkan jenazah remaja yang ditembak polis, Mohamad Johari Abu Bakar masih disimpan di hospital tersebut.

Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail

Kerajaan diminta mengumumkan siasatan mengenai skandal mencetak mata wang berganda yang pernah ditimbulkan sejak beberapa tahun lalu.

Anak ini kelahiran ditahun 1991 dahulu, itulah Hamzah bin Osama bin Laden. Anak Osama ini yg bondanya Khairiah Sabar. Media media barat menggelarkan nya dengan panggilan “Puter Mahkota Teror” dan diberita beliau berjaya melarikan diri semasa peristiwa penyerangan terhadap ayah nya 2 mei lalu..Inilah syair beliau pada ayah nya yg dirakamkan dengan format video beberapa tahun dahulu.

“Amerika telah datang..
Membuat kekacauan di Khoroj dan Khobar..

Lalu engkau hijrah hidup terasing..
Di bumi yang airnya mengalir deras..

Wahai bapakku, apa yang telah terjadi..
Sehingga kita menghadapi mara bahaya..

Apakah pengorbananmu untuk Ka’bah..
Dianggap kejahatan yang tak dapat diampuni..

Tetap teguhlah bapakku.. Tetap teguhlah bapakku..
Jangan mencari kesenangan dunia dari manusia..

Surga adalah tempat kembali kita..
Jika Allah menghendaki kita beruntung..

Dunia telah melihat..
Dimana anak-anak disembelih seperti lembu..

Zionis telah membunuh saudara-saudaraku..
Sementara penguasa Arab hanya melakukan kongres saja..

Ekor-ekor Amerika itu buta..
Mereka tidak memiliki mata..

Tinta di atas kertas..
Tidak mereka percaya dan tidak ada pengaruhnya..

Kenapa mereka tidak arahkan kekuatan mereka..
Untuk melindungi anak-anak dari bahaya..

Demi Allah, ini adalah kehinaan besar..
Yang disiarkan berita.. Pengkhianatan yang nyata..

Lalu apakah pengkhianatan akan melindungi kita..
Aku bersumpah demi Allah akan kuperangi orang kafir..”

- mjr

Patung harimau ini yg dikepung Polis

Satu pasukan Polis dari Sussex England telah melakukan satu operasi untuk menangkap se ekor harimau yg berada berhampiran sebuah padang golf, setelah menerima satu lapuran pada sabtu lepas 21/5.

Sejukhati bila perhatikan mereka, namun kini sudah tinggal sebahagian saja lagi yg masih ingin bersama untuk meneruskan pengajian nya. Peristiwa tanah runtuh dipusat pengajian mereka, tetap diingati.

Gambar ini di ambil ketika sambutan ‘aidil adha tahun lalu.

1. Saya sungguh tertarik untuk mengulas kenyataan yang dikeluarkan oleh Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah seperti yang disiarkan di dalam akhbar Utusan Malaysia, muka surat 11 pada hari ini, 23 Mei 2011. Beliau dilaporkan berkata bahawa Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz bin Nik Mat sebagai seorang yang bertopeng imej warak kerana sanggup memperalatkan pelajar sekolah agama di Kelantan untuk menghadiri program politik.


Gelaran Badut (Clown) yang diberikan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz terhadap Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali sebagai alasan kerajaan tidak mengambil tindakan terhadap Ahli Parlimen Pasir Mas; mungkin menjadi kata kunci kepada ‘Sultan Sulu’ Datu Mohd Akjan Datu Ali Muhammad untuk melepaskan diri daripada hukuman di bawah Seksyen 130C, Kanun Keseksaan.

Tengkorak Mona Lisa?

Mona Lisa lukisan Leonardo da Vinci manjadi misteri sehingga ke hari ini. Gambaran itu semakin terungkap apabila sekumpulan arkeoloji mendakwa telah menemui tengkorak ‘Mona Lisa’ setelah menggali satu kuburan lama di Florence Itali.


20 mei beberapa badan atau pertubuhan bakal mengambil inisiatif mengadakan siri tunjuk perasaan masing masing di Kuala Lumpur.

Yisroel Dovid Weiss

Seorang rabbi Yahudi iaitu Yisroel Dovid Weiss telah menegaskan yg mana dalam kitab Taurat ada melarang penubuhan Negara Israel.


Sebuah gereja Khatolik di West Palm Beach, Florida, Amerika, akan mengadakan majlis doa, sekaligus dengan memberi penghormatan kepada arwah pemimpin jaringan Al-Qaeda, Osama Bin Laden.

Imej Seif al-Adel keluaran FBI.

Kumpulan Al Qaeda telah melantik Seif al Adel sebagai pengganti Osama Laden. Walau bagaimana pun ianya hanya sebagi pemimpin sementara dahulu bagi menjernihkan suasana perbalahan pendapat bagi mencari pengganti Osama.


Negara ku indah, dipenuhi rakyatnya pelbagai kaum dan hidup aman dan banyak kala tiada kedamainya. Walaupun saban hari dijerit jerit dengan hidup muhibbah dan aman damai kata nya.

Saksikan rakaman video dimahkamah jalan Duta petang tadi.Dan fikir fikirkanlah sendiri

Rupa Penjenayah penyembah Asid


Lakaran wajah suspek psycho yang menyimbah asid kepada ramai wanita di Kuala Lumpur yang disiarkan dalam Buletin Utama

Inilah mamat berbangsa India yg seringkali menyembah acid kepada mangsa
Budak ini menggunakan motorsikal EX-5 bernombor WPV 4963.

Sila sebarkan bagi pengetahuan ramai

Perempuan Albania

Penduduk di kebanyakan di bandar bandar kecil Serbia sudah mengalami kesusutan perkembangan nya, jumlah angka kelahiran semakin rendah kata ketua bahagian perangkaan penduduk, Dragan Vukmirovic baru baru ini.

Hamzah putera bongsu Osama Laden

Ketiga tiga orang bekas isteri Osama yg ditahan di Pakistan mengatakan yg mereka tidak Nampak kemana pergi nya putera Osama, Hamzah sejak 2 mei lalu. Setelah disoalsiasat oleh lembaga penyiasat Pakistan.


Pada 7 mei lalu aku berkesempatan menghadirkan diri di majlis pertemuan AJK Kelab Tranungkite Online Kawasan Timur dengan forumer Tko negeri Pahang. Depa buat majlis kat Blackstone Resort Batu Hitam Beserah. Santai dan romantic juga tempat nya.

Ibu mertua Osama bin Laden Nabih al-Ghanem, meninggal dunia semalam 8/5/2011 setelah menerima berita yg diumumkan oleh Obama menyatakan menantu nya sudah dimati ditembak. Akhbar berbahasa Arab di London, Asharq Al-Awsat, melapurkan.

Warga Malaysia ini masih diburu


Setelah pemergian Osama Laden kini masih tinggal lagi 32 orang yg menjadi buruan Amerika.


Laporan terbaru tentang serangan pasukan khas Amerika Syarikat terhadap kompleks Osama bin Laden terungkap dengan penembakan terhadap Osama berlaku dengan cepat. Serta hanya satu orang saja di kompleks itu yang menembak balik kepada pasukan komando Navy SEALs


Tak sampai seminggu setelah Presiden Barack Obama mengumumkan kematian pemimpin Al-Qaeda Osama Bin Laden,..

para penyokong Osama
Sudah bertahun tahun para jiran dan masyarakat berdekatan dengan kediaman Osama di Abbotabad berhampiran Islamabad itu, merasakan terdapat beberapa kejanggalan.


Navy SEAL adalah sebuah pasukan special dari angkatan Laut Amerika. Ia juga dikenali sebagai Pasukan Enam (Team Six) pasukan ini di rekrut hanya dari anggota SEAL sahaja. SEAL yg bermaksud SE= Laut, A= Air dan L= Land atau tanah. Laut, Udara& Tanah.

Cantik! Najib, Hishamudin kata dengan kematian Osama semua akan aman. Kononnya nak jaga hubungan dengan dunia luar, malah yg nyata itulah dunianya sendiri.


Kita rakyat Malaysia ni tak rasa bangga ka? Depa ramai duk senyap ja..
UIAM Universiti Islam Antarabangsa Malaysia telah memenangi Debat Bahasa Arab di Kejohanan Debat Universiti Antarabangsa yg berlangsung di Qatar.

UIAM kita Berjaya mengatasi 40 pasukan dari 19 buah universiti yg mewakili 12 buah Negara.

Tapi mana nya cerita kat akhbar akhbar kita? Aku pun tak check kat Bernama, takkan aku pulak yg beria ria. Ngapa depa ni tak nak lapur? Hai takkan semua page hendak dimuatkan kes angkat sumpah ataupun video Anwar.

Surat khabar Qatar dan Negara Negara Arab buat cerita dimuka depan.

Aku pun fakir punya fakir, kemungkinan besarlah sebab sebab akhbar akhbar tak mahu siar. Memanglah UIAM yg johan debat tu, tapi yg mewakili atau peserta nya terdiri dari warga Arab, bukan nya mahasiswa tempatan Malaysia boleh.. apalah salah nya kalau disiarkan, asyik berita suruh angkat sumpah jer..pening jugak.

Pelajar pelajar Arab ni belajar di UIAM dan mewakili universiti itu. Yang mewakili UIAM, Mohammed Ahmed Hamood Al Zubaidi, Mohammed Hamood Ali Al Ragawi and Salem Salah Salem.

Apa apa pun kita pun bangga jugaklah.


Ketika Robengah sedang bekerja di rumah Menteri Kabinet Malaysia, Datuk Rais Yatim, beliau kononnya telah dikerjakan ‘Rais’ secukupnya, namun nasib kami yang mendedahkan kes jenayah di bawah Seksyen 376 hampir sinonim dengan Lim Guan Eng yang dipenjarakan kerana membela gadis 15 tahun yang dikaitkan dengan Ketua Menteri Melaka ketika itu.


Perdana Menteri ChinaWen Jiabao, berucap di Universiti Al Azhar Jakarta pada 29/4 lalu dan menceritakan yg dia pernah membaca al Quran beberapakali. Tambahnya, Al Quran mengajarkan perdamaian dan harmoni antara umat manusia.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI