Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Ab.Wahid beri penerangan pada penyokong yg tiba awal.

Tak banyak maklumat yg dapat, dengar citer ada tunjuk perasaan depan pejabat Pas Kuala Terengganu lebihkurang pukul 3 ptg tadi. Geng geng Umno katanya telah bergerak menuju ke Pejabat Pas untuk buat ‘unjukrasa’ kata org Indonesia.


Menteri dan pasukan polis tidak mempunyai kuasa untuk mengisytiharkan kesalahan yang tidak disebut oleh mana-mana akta undang-undang bertulis.


Saudara Pengarang

Negara tercinta kita ini ramai juga yg berjuang tak berparti. Umpama nya kepada mereka yg melompat keluar dari parti asal mereka.


Lagi PELIK dibuatnya.. ESKAY kata naik ke bilik cari JAM ANWAR...


Kenyataan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya, Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar yang mengheret cabaran Azmin Ali supaya beliau meletakkan jawatan nya dengan institusi raja, adalah suatu perbuatan yang tidak bertanggungjawab sama sekali.

Melayu yang katanya akan kebuluran dan kesusahan akibat diganggu oleh perhimpunan Bersih 2.0 bula depan.

Saya tertarik dengan cadangan seorang pengunjung portal Malaysiakini yang menamakan dirinya sebagai Yop Nazeri Sain yang menyeru semua peserta himpunan BERSIH 2.0 supaya tidak MEMAKAI SELUAR DALAM.


Semalam beberapa orang kuat kerajaan mula bersuara mengenai si-Anonymous yg dikatakan telah menggodam beberapa lama web agency kerajaan. Kawe mengambil beberapa teks dari Sinarharian sebagai rujukan, nanti juak juak tu kata kita ni bercakap sebarangan pulak.


Presiden Sudan Omar al-Bashir, yang sangat diinginkan atas tuduhan kejahatan perang, akan melewatkan sebuah forum ekonomi di Malaysia pekan depan karena beberapa alasan, kata pejabat.


Kaum Badui dari suku Hura yang mendiami kawasan Nageb telah mertabatkan Presiden Israel Shimon Peres sebagai pemimpin yg inginkan perdamaian di Timur Tengah.

Hebohlah kisah seorang ADUN Kedah dari pihak UMNO yang telah ditangkap khalwat dengan seorang wartawan. Khabarnya wartawan berkenaan daripada akhbar terbitan Karangkraf, SINAR HARIAN.

F16

Polis Israel mula membuat penyiasatan terhadap jet pejuang F15 dan F16 yg kehilangan injin nya isnin lalu 13/6/2011.

Negara kebajikan dulu bodo


Sari dua ini Umno mula semakin lantang memutarlan lagu kebajikan nya. Tak cukup dengan RTM disambar pula oleh akhbar Utusex nya.


Jenazah Osama ditempatkan di sebuah kantong yang dilengkapi pemberat, dishalatkan, kemudian diletakkan di sebuah papan di geladak kapal. Papan itu kemudian dimiringkan hingga jenazah Osama jatuh ke laut, begitu penjelasan Pentagon.


Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan beliau akan turut serta bersama-sama rakyat dalam perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini “Saya nak pesan tentang Bersih 9 Julai. Saya, Tuan Guru Haji Hadi dan YB Lim Kit Siang akan turut serta bersama-sama menyatakan pandangan kita,” kata Anwar.

Obama turut hormati Mat Sabu


Walau pun ini hanyalah sebagai satu ‘gimik’ saja, tetapi secara tak langsung ini menunjukan yg rangking Mat Sabu mula naik dan diperkatakan ramai. Kalau tidak takkan gambar beliau dijadikan ‘objek’ disitu.

Kawe jjupo gambar ni kat fb dan untuk senyum senyum dihujung minggu.


Ketika minyak petrol RON97 dinaikkan beberapa kali oleh kerajaan Umno-BN dan terbaru gas asli yang menyaksikan kenaikan tarif elektrik sebanyak 7.12 peratus, Petronas dicatat mengaut lebih keuntungan RM241 bilion.


Presiden Israel Shimon Peres bernasib baik kerana tiada mengalami sebarang kecederaan apabila kapalterbang yg dinaikinya Boeing 737 milik syarikay penerbangan Israel E1 A1 pada 6 june lalu.

Menteri Luar Pakistan

Hina Rabbabi seorang perempuan yg juga menjawat sebagai Menteri Luar Negeri Pakistan dengan tegas menolak sebarang pakatan dengan Amerika dalam soal operasi ketenteraan di Utara Pakistan.


Se orang ibu bertindak kasar dan sanggup sekali gus menampar dua orang anggota Polis dalam kejadian sekatan jalanraya di Pontian Johor, kelmarin.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI