Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Sebelum ini telah pun disiarkan artikel berkaitan dan kini clip yg dijanjikan telah pun dimuatnaik walau pun menerima beberapa halangan.- sabahkini


Dilapurkan akhir nya Gadhafi melarikan diri ke Zimbabwe, dengan menaiki jet yg dihantar oleh Robert Mugabe ketika suasana dalam kelam kabut untuk peralihan kuasa baru baru ini.

Robert Mugabe juga pernah ‘diraikan’ dinegara kita diawal tahun.

Pihak pembangkang politik Mugabe mendakwa kelihatan Ghadafy di Zimbabwe dengan pesawat Angkatan Udara Zimbawe Rabu lalu (24/8/2011). Memang sah yg Gadhafi telah menjadi tamu khusus pada Mugabe," kata jurucakap Gerakan Perubahan Demokrasi Pembangkang kepada akhbar The Sun.


Gadhafi telah melarikan diri dari bilik persembunyian nya sehari sebelum bilik itu di kepong dan geledah.


Kerajaan Malaysia telah mengiktirafkan pihak berkuasa pemberontak Libya walaupun Kerajaan Libya belum lagi jatuh sepenuh nya.

Penternak buaya di dataran Tinggi bukit Golan, Hamat Gader turut merasa tempias kemelut rusuhan di Libya.


SESUNGGUHNYA hidayah itu datangnya mutlak dari Allah SWT. Berita gembira buat kita semua dalam bulan Ramadhan yang penuh barakah ini apabila Ketua Wanita KEADILAN Bukit Gelugor, Cheryl Chew memeluk Islam petang semalam.

gambar hiasan
… ntah macam mana baru sekarang riuh, nak sekatlah nak ubah akta murtadlah, yg selama ni apa cerita?


Perang saraf, seorang hacker Mesir berjaya menembusi laman Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu.


Dijangka pertemuan 4 ulama’ ini bakal memanaskan kerusi kerusi di dewan Auditorium Kompleks Kumpulan Karangkraf Shah Akam 24 ogos nanti.


Abdessalam Jalloud, tokoh nombor dua dan paling rapat dengan Moammar Qaddafi telah melarikan diri dari Tripoli bersama keluarga nya. Beliau melarikan diri ke Bandar Zintan, lapur Berita DPA jumaat lalu.


Mesir mengambil tindakan drastic membawa pulang duta besar nya dari Israel, lapur AFP sabtu lalu.


Bekas Timbalan Perdana Menteri Iraq Tareq Aziz meminta Perdana Menteri Nuri al-Maliki mempercepatkan hukuman mati terhadap dirinya kerana masaalah kesihatannya yang semakin serius.


Timbalan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Kelantan, Datuk Kamarudin Mad Zain mengatakan, tiada birokrasi dan permohonan zakat dinegeri itu boleh diluluskan dalam masa 5 minit sahaja.


Bagus juga members ni dapat beri kerjasama baik kepada JAIS, dimaklumkan 12 orang yg ‘menyertai’ gereja Damansara baru baru telah hadir untuk beri keterangan dan diberi kaunseling oleh Jabtan Agama itu dalam beberapa kumpulan.


“JANGAN sampai kami kirim kencing kepada Perdana Menteri gara-gara Shafie Apdal,” kata Setiausaha JKKK Kg. Cenderawasih, Kunak, Ahmad Bin Andi ManggaKetua Executive Cathay Pacific Airways John Slosar, dalam siaran media yang diterima hari Sabtu (13/8/2011) kelmarin, menegaskan, pilot dan pramugari yang bercinta di atas pesawatnya dan gambar adegan cinta mereka beredar di internet, sudah bukan lagi kakitangan syarikat penerbangan Hongkong itu lagi.

Soalan tambahan untuk Mad Said


Pas ketandusan isu kata puak puak BN diTerengganu, mereka berkata Pas sekarang mainkan isu pendatang asing untuk meraih sokongan.


Beginilah kekuatan ulamak tersohor kita, Felo Kehormat Institut Pemikiran dan Peradaban Islam UIA, Dr.Uthmani El Muhammady.


Akhbar Israel, Yediot Aharanot dalam laporannya Sabtu lalu, (6/6/2011) melaporkan, para pendemo mem]roteskan kemarahan mereka dengan pelbagai slogan menghina Perdana Menteri Zionis Israel, Benyamin Netanyahu.


Ramai penduduk Sandakan mengetahui bahawa Ula atau Abdullah, bukan sahaja mendapat suaka daripada pihak berkuasa atas sindiket kongsi gelapnya, ‘Maling Kundang’; malah Ula juga mendapat perlindungan daripada Jabatan Pendaftaran Negeri (JPN) Sabah.


Stesen TV antarabangsa CNBC membatalkan siaran program utama mereka World Business yang dimaklumkan menerima rasuah dari Perdana Menteri Malaysia Najib Razak untuk wawancara khas dengan kerajaan Malaysia.


Dewan Gereja Malaysia menyampaikan bantahan kepada kerajaan Malaysia kerana pihak polis dan pegawai jabatan agama JAIS, masuk ke dalam sebuah gereja tanpa surat perintah.

Katanya negara ini telah merubah ke era kemajuan dan satu ketika dulu pernah pemimpin 1Malaysia mengwar warkan yg Malaysia bakal berada disituasi era negara maju setelah menjelangnya tahun 2020.


Sila Sahin yg mengaku beragama Islam 25 tahun itu adalah berketurunan Turki dan sekarang menetap di Berlin. Beliau yg juga merupakan artis telah menimbulkan kemarahan dari banyak pihak dan pertubuhan pertubuhan Islam.


Setelah sedikit suam peranan yg dimainkan ‘orang Kulim’ kini melonjak pula orang kuat Bayan Baru, Datuk Zaharain Mohd Hashim. Minggu ini giliran dia pulak duduk didada dada akhbar.

MIC mula panas, nak keluar BN?


… dan berlalulah perhimpunan agong MIG kelmarin. Presiden nya Datuk Palanivel berkata parti parti politik yg diasaskan dari kaum India itu boleh untuk menyertai BN tetapi ia perlu hanya sebagai parti gabungan sahaja bukan menjadi parti komponen.

Kami MIC sebagai parti utama yg mewakili kaum India tidak membenarkan mereka juga sebagai parti komponen, kalau ini berlaku MIC tak teragak agak akan keluar dari BN kata nya kelmarin.

Rasa nya MIC ni sudah tidak senang duduk apabila beberapa parti India mula berada dalam BN, dan dia harus tahu tak semua org India menyokong nya. Kenyataan itu pun semacam satu ugutan pula. “Kalau diberi juga sebagai parti komponen, kita akan keluar”. Zaman sudah berubah..

Dalam sinarharian juga berkata ada penganalisis politik menyentuh bab ‘kepanasan’ MIC itu..

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI