Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Polis Mesir pula berdemonstrasi


Para anggota polis Mesir mengatakan yg mereka kan terus melancarkan mogok mereka walaupun mendapat tentangan dari Jabatannya lapur berita IRNA. Pihak Jabatan tidak menyokong kerana tindakan itu tidak professional dan menolak kepentingan umum.

Rakaman solat jenazah Gaddafi

Satu clip video amatur yg menggunakan handset telahpun beredar dan disiarkan television Dubai, Al Alaan.

Dalam clip tersebut juga kelihatan 4 orang yg menyembahyangkan jenazah Gadaffi, Mutassim anaknya dan Abu Bakar Younis. Orang2 yg menyembahyangkan itu diyakini adalah Khaled Tantoush, ustaz pribadi kepada Gadaffi, juga dua pupu Gadaffi, Mansour Dhao Ibrahim dan Ahmed Ibrahim.

Setelah sembahyang tidak kelihatan kemana jenazah itu dibawa, hanya dimaklumkan ianya dibawa ke gurun dan pihak terbabit dikatakan bersumpah janji untuk merahsiakan tempat sebenar jenazah2 itu dimakamkan. Sila saksikan:

Se orang Pemuda dari pejuang revolusi Libya, yang wajahnya muncul dalam rakaman video mengatakan, dia lah yg membunuh diktator Libya, Gaddafi. Ini kerana tak rela untuk membiarkannya hidup. "Kami menangkapnya," kata nya dalam video tersebut sebagaimana lapur Daily Mail, (24/10/2011). "Saya memukul wajahnya, dan beberapa pejuang lain ingin membawanya pergi dan ketika itulah saya menembaknya dua kali,di wajah dan di dada."

Sebagai bukti dakwa beliau, yg kemudian baju kemeja berlumuran darah milik Khadafy, serta menunjukkan cincin emas yang ia katakan ia ambil dari jari bekas Presiden Libya yang sudah tak bernyawa itu.

Dibawah boleh disaksikan clip video tersebut:

Aviation Ground Support Vehicle atau AGSV merupakan kenderaan peralatan sokongan yg digunakan disemua pangkalan TUDM seluruh Negara.

Surat wasiat Gaddafi

Laman rasmi Moammar Gaddafy, Seven Days News, menyatakan telah menyiarkan surat wasiat bekas pemimpin Libya itu.


Setiausaha Gerakan Refomasi Malaysia melahirkan rasa kesal dengan janji janji dari pihak lain untuk menunaikan suntikan RM100,000 kepada badan itu setelah dua tahun berlalu.

Menteri Tenaga Kerja Malaysia, Dr S Subramaniam

Kerajaan Kemboja mengambil ketetaapan untuk menghentikan penghantaran tenaga kerjanya ke Malaysia berikutan dengan meningkatnya angka kekerasan dan gangguan keatas tenaga kerja wanita Negara nya disektor domestic.


Baru baru ini pihak polis Berjaya mermbongkar kegiatan tak bermoral 21 orang perempuan Uganda yg memperdagangkan diri di Petalimng Jaya.

saudara pengarang


Saya amat terkejut dan dukacita dengan tindakan dua pegawai polis ‘Cawangan Khas’ (SB) yang mengunjungi rumah saya 16 oktober 2011, meminta saya mengisi borang mengenai undi pilihanraya.

orang ramai mengunjungi Balai Polis Gweru.

Tiga orang perempuan iaitu, Rosemary Chakwizira 24, Sophie Nhokwara 26 dan Netsai Nhokwara 24 tahun yg berasal dari Mkoba 4, Gweru Zimbabwe telah ditangkap kerana merogol beberapa orang lelaki yg diperangkap nya dijalanan.


Kisah benar ini berlaku di US.


Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang
bagus.


Tahniah kerana Polis Sabah telah berjaya menangkap tertuduh dalam kes bunuh paling kejam di Sabah awal bulan ini, Inspektor Ahmad Rizal Omar, yang juga merupakan kekasih gelap mangsa, Kartini Binti Borhan.


Belanjawan 2011 dan kenaikan elaun ahli Parlimen yg diputuskan dalam pengistiharan belanjawan baru baru ini telah ditarikbalik.


Mahkamah Agung Iran menjatuhkan hukuman kepada aktris Marzieh Vafamehr dengan hikuman penjara selama setahun dan rotan sebanyak 90 kali kerana muncul dalam filem yg dikecam hebat oleh kerajaan Iran.


BAPA kepada mangsa bunuh, Borhan Bin Sulaiman, 52, akhirnya dapat membuat laporan polis di Balai Polis Keningau setelah menunjukkan laporan Sabahkini dan mendesak polis menjalankan siasatan rapi kerana mengesyaki anaknya, Kartini, 22, telah dibunuh oleh Inspektor Ahmad Rizal Omar pada 29 September 2011 di Taman Adika, Keningau.

Ramlan Abu Bakar

Pening juga puak nii..depa duk anggap dia dan kuncu2 agak cerdik. Apabila membuat tunjuk perasaan menyokong Najib ketepikan sapina yg diminta Anwar Ibrahim dalam kes nya di kompleks Mahkamah Jalan Duta semalam.

Jenis yg sama Boeing 737-700

Sebuah kapalterbang penumpang milik All Nippon Airways terselamat dari kecelakaan apabila ia terbang dalam keadaan terbalik hampir satu minit., lapur Kementerian Pengankutan Jepun 28hb September lalu.

Dukacita dimaklumkan, apabila Dr.Ahmad Astory Hussain 'seolah olah' menidakan kekuasaan Allah subhanahu wata’ala.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI