Related Posts with Thumbnails

label

Penulis mendapat maklumat dua hari lepas, yg mana akhbar berbahasa cina, China Press di halaman A5 telah menyiarkan ramalan berkenaan pilihanraya umum ke 13 oleh peramal ‘terkenal’ Han Jia Siang. Pada yang tidak tahu, laman A5 ini ialah tempat biasanya China Press meletakkan berita-berita yang eksklusif.


Keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini yang menyabitkan kesalahan ke atas mantan Menteri Besar Selangor, Dr. Mohd Khir Toyo kerana menggunakan kedudukannya untuk mendapatkan sebuah hartanah dengan harga lebih rendah, membuktikan satu perkara yang pasti, Datuk Seri Anwar akan didapati bersalah dan dihumban ke penjara!


“Saya perkenalkan, inilah bakal Perdana Menteri Malaysia, Nurul Izzah Anwar....” kata Dr Abdul Aziz Bari ketika memperkenalkan anggota Parlimen Lembah Pantai dalam satu diskusi khas di Kelab Shah Alam malam tadi.


Dalam apa yang penulis anggap sebagai cubaan untuk menyediakan dan mengekalkan semangat penyokong Pakatan Rakyat dalam berhadapan kemungkinan Datuk Seri Anwar dipenjarakan semula atas kesalahan meliwat Saiful Bukhari, beberapa blog dan portal berita yang diketahui pro Pakatan Rakyat telah...

Penasihat Presiden Syria membuat ugutan untuk mendedahkan skandal seks beberapa orang pemimpin Arab setelah lapan bulan Pemimpin2 negara Telok dan Amerika menekan kerajaan nya yg sedang bergolak sekarang.


Tidak ada apa yang hebat dengan kebolehan kapal selam negara kita KD Tun Abd Razak semalam. Ini seperti yang diakui sendiri kepada penulis oleh sumber terdekat dengan Ketua Menteri Lim Guan Eng dan dua Timbalannya yang diberi peluang untuk menaiki salah satu daripada dua kapal selam kelas Perdana Menteri semalam.


Pada khamis 7/12 lalu di Dewan Dakwah Islamiyah Indonesia pertemuan diantara Pattani United Liberation Organization atau PULO dengan beberapa pertubuhan Islam termasuk Persatuan Islam, Al Ittihadiyah dan media media Islam.

Gari PDRM sudah expired date?


Seorang rakyat Nigeria yg ditahan polis kerana terbabit dengan kekecohan di Bukit Bintang, dan beliau disyaki sebagai ‘pengangkut’ dadah telah dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk di x-tray kerana telah menelan beberapa ketul dadah yg dipercayai berjenis syabu.


Kehadiran anak jati Kuala Lumpur Mohd Nazmi Faiz Mansor yg diserapkan ke squards Olimpik Kebangsaan, mula meniti dibibir mulut para peminat tanah air.

Walaupun Malaysia kalah ditangan Bahrain dalam versi kelayakan olimpik ahad lalu, tetapi jaringan pembukaan rembatan Nazmi itu diiftirafkan sebagai jaringan ketujoh tercantik didunia.

Sebuah laman Web. Rasmi diperingkat dunia 101greatgoals.com telah menyiarkan rangking mingguan penjaring terbaik bolasepak. Nazmi berada ditangga ketujoh manakala Kevin Prince menduduki tangga teratas ketika perlawanan antara AC Millan dan Barcelona 23 november lalu.

Pemain termuda berusia 17 tahun itu telah mencuri perhatian dunia yg meledakan rembatan berjarak 30 meter semasa menentang Bahrain baru baru ini.

Pengendali squards Olimpik Kebangsaan Ong Kim Swee melahirkan rasa bimbang kerana nama Nazmi melonjak secara mendadak apatah lagi beliau diiftirafkan antara penjaring terbaik dunia minggu ini, dari menjadi leka dan Nazmi masih muda yg perlu digilap untuk asset bolasepak kita.

Obama 'menempelak' negara Islam?


Jika suatu ketika dahulu semasa Obama baru dilantik atau baru memenangi jawatan Presiden Amerika, ramai daripada pimpinan dunia yg pro-Islam menaruh harapan agar suasana menjadi jerhih hubungan antara dunia Islam dengan Amerika.

Nik Aziz simpati dengan Apek?


Penjaga gol pasukan bolasepak Kelantan, Kahirul Fahmi bolehlah dianggap sebagai antara penjaga gol terbaik Negara kita sekarang.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI