Related Posts with Thumbnails

label

Pertama sekali, penulis ingin mengucapkan tahniah kepada Jawatankuasa Penganjur Anti Lynas kerana berjaya juga akhirnya (di sebalik semua halangan) menjayakan Himpunan Hijau 2.0 di Padang MPK4 Kuantan, semalam.saya terpanggil untuk menghasilkan satu entri yang bertajuk 'Penipuan dalam Penciptaan Bendera Malaysia?'. Saya mungkin akan mendapat bantahan yang ramai terutama daripada orang Semenanjung.


Saudara Pengarang,


SAYA tergelak sampai mengeluarkan air mata apabila membaca artikel 'Perkasa Cabar DAP Berdebat' kerana tidak dapat membayangkan bagaimana Ibrahim Ali berdebat dalam bahasa Inggeris, sedangkan dalam bahasa Melayu bertabur liur dan bersimpang Malaikat 44, Nauzubillah.

Pagi semalam di Pasar Besar Kuantan diadakan sedikit majlis ‘keramaian’ yg agak meriah dan lucu, walaupun hujan renyai renyai.


Dua tokoh politik masyarakat Cina bersemuka dalam debat yang disiar secara langsung dengan Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek berdepan dengan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Tajuk debat tersebut ialah 'Kaum Cina Di Persimpangan: Apakah Sistem Dua Parti Menjadi Sistem Dua Bangsa?'.


Muzik atau konsert adalah lebih penting dari peperangan! “tolong jangan hentikan konsert Madona” kata diantara pengemar muzik yg tinggal di Israel.


Pekara pekara begini sepatutnya boleh diminimakan, saya sendiri pun pernah lalui. Memang terasa agak dukacita tetapi oleh kerana ‘perjuangan tetap diteruskan’ kita terus juga menyokong.


Dalam lapuran audit 2010 bagi Yayasan Taqwa untuk lapuran tahunan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan MAIWP tidak lengkap malah tidak pula dinyatakan kemana pergi nya rm800,000.


Pakatan Rakyat menuduh Putrajaya menggunakan dana daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk menyembunyikan kadar hutang mereka dengan menawarkan skim perumahan yang kononnya agak 'mulia' untuk golongan berpendapatan rendah.


Parti Kita pula semakin berantakan kebelakangan ini, baru baru ini Kepimpinan nya Zaid Ibrahim berkata kemungkinan Parti Kita dibubarkan dan mengalih untuk menyokong PR.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI