Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Semalam berlangsung nya “Malam Seni Mencintai Nabi Muhammad SAW” yang telah diadakan di Pusat Pelancongan Malaysia.

 

Senator Ezam Mohd Noor mendakwa kekuatan Umno kini semakin lemah dan dapat dilihat secara jelas yang kepentingan parti teras Barisan Nasional ini boleh terancam disebabkan sikap kaum itu sendiri.

Naib Ketua Umno Sembrong, Abdul Ghani Abdul Rashid menafikan yg Kg.Muafakat turut dikenali sebagai ‘Kg.Bunian’ itu adalah ‘retorik’ perbuatan dari Umno.

Datuk Noh Dahya Jabatan Agama Islam Kedah, Jaik membenarkan khatib membaca khutbah Jumaat berunsur politik selagi ia tidak lari dari landasan ajaran Islam. Pengarah Jaik, Datuk Noh Dahya berkata, khatib dibenarkan berbuat demikian selagi ia tidak tersasar dari agama Islam.

Khaled Ismeth seorang aktivis pengajian tinggi telah digantung pengajiannya di UiTM, dan beliau semalam hadir bersama peguam nya ke Balai Polis Dang Wangi untuk memberi keterangan berkaitan dgn ‘Himpunan Merdeka Kampus’ di Dataran Merdeka September lalu.

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin hari ini turut menyokong usul yang dibentangkanoleh Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub yang mencadangkanagar filem kontroversi, Innocence of Muslimsdibahaskan di Parlimen.

Kerajaan Negeri ‘merasa gembira’ sekiranya Kerajaan Negeri Pahang mahu membatalkan perjanjian bekalan air mentah ke negeri ini jika pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 tidak diteruskan.

Kerajaan Negeri Pahang akan mengkaji dari segi peruntukan undang-undang untuk membatalkan perjanjian konsesi penyaluran dan

 

pembekalan air mentah ke Selangor sekiranya kerajaan Selangor masih berdegil dan tidak membenarkan projek Loji Air Langat 2 diteruskan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini memberi bayangan baru mengenai tarikh Pilihan Raya Umum ke-13, ia tidak akan diadakan dalam waktu terdekat ini walaupun ramai membuat spekulasi ia dijangkakan pada November ini.

Ruqaya sedang dijulang semasa demonstrasi


Satu rakaman video menunjukan kemunculan seorang gadis kecil berusia 8 tahun bercakap tentang cintanya terhadap Jihad dan kebangkitan rakyat Syria semasa persidangan Islam di Australia baru baru ini.


Saya pun bukanlah nak pertikaikan sangat, tapi agak tertanya tanya pabila membaca lapuran yg mengatakan individu yg kencing pada banner Nik Aziz dan Lim Guan Eng telah ditahan.

Depa bercakap pun didepan para kerusi dan disebelah sana ada pihak lawan sedang berceramah, saksikan hehe..


Dr.Hasan Ali berkata “Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa bekas Timbalannya Nasharudin Mat Isa kekal sebagai ahli Pas dan ahli Majlis Syura adalah retorik politik semata-mata” sebagaimana lapuran sinar harian tadi.


Ketika mengakhiri wawancara dgn Sinar Harian, ExcoPergerakan Pemuda UMNO, Muhamad Iruan Zulkefli didekati untuk menitip pandangan dari kaca mata beliau, dan di tanya "boleh nyatakan berapa peratus keyakinan BN terus mentadbir negara?"

Canada mengusir diplomat Iran


Jurucakap Kementerian Luar Iran Ramin Mehmanparast berkata, Teheran akan segera menangani langkah Canada yang memberi tempuh lima hari kepada para diplomat Iran untuk meninggalkan negara itu.

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI