Related Posts with Thumbnails

Archive

label

Kemunculan objek misteri yang dipercayai datang dari udara meresahkan sebuah keluarga di Kampung Kemumin, di sini.

 

Setiausaha Dewan Ulama Pas Pusat , Dr Mohd Khairuddin berkata, beliau bersedia menjemput bekas Mufti Perlis Dr.Asri bagi membincang secara ilmu, ekoran dari kritikan Dr.Asri yg bimbang para Ulamak Pas tidak boleh ditegur nanti jika berjaya menawan Putrajaya.

 

Asri jawab Fathul Bari pula

Kenapa bila diajak berdialog tak mahu datang?" Ini persoalan dibangkitkan oleh bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin apabila ulama muda Umno, Fathul Bari Mat Jahaya mempertikaikan komentar beliau bersabit dakwaan wujud tokoh-tokoh ulama yang menyertai Umno sebagai hanyut.

 

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia, Fathul Bari Mat Jahaya menegaskan, "tidak adil" menjatuhkan hukuman dengan melabel ulama-ulama yang menyertai Umno "hanyut" kerana tidak boleh menerima persekitatan politik parti teras Barisan Nasional itu.

 

Ngeh Koo Ham

 

Datuk Ngeh Koo Ham menyifatkan kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek berkaitan kesan pelaksanaan hudud di negara ini, sebagai bukti parti komponen Barisan Nasional itu ketandusan isu.

 

Seorang pegawai kanan polis yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengan isteri anggotanya telah ditukar dari ibu pejabat polis kontinjen Johor.

 

Aulia Shaputri, 26

 

“Tuah badan. Segelintir wanita warga asing yang cantik rupawan boleh naik teksi secara percuma. Tidak perlu bayar sesen,” cerita seorang pekerja kilang dari Indonesia, Reeni, 20.

 

Mahu jadi bodyguard VIP?

CPP Training And Services bersedia melatih anak Melaka yang berminat untuk berkecimpung dalam bidang kerjaya sebagai pengiring orang kenamaan atau VIP.

 

Perkahwinan artis Bollywood Kreena Kapoor dengan Saif Ali Khan pada 16 Oktober lalu menjadi tumpuan akhbar2 di India. Pendaftaran pernikahan mereka didaftarkan di Mahkamah Mumbai.

 

Semasa hari terakhir persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan, Dato Husam Musa turut menggulung Akta Darurat 1978 kepada Kelantan, dan pada ketika itu juga Mohd Adhan Kechik (BN-Bukit Bunga) bangun dan memperli yg kerajaan Pas agak rapat dengan DAP.

 

Seorang remaja perempuan 19 tahun berkata “Kau silap orang lah kalau nak ragut,” kata nya yang berang selepas berjaya menangkap seorang lelaki yang meragut begnya di Telok Emas, di sini, malam kelmarin.

 

"Saya rasa sangat gembira hari ini kerana dapat hadir menyakasikan anda semua” kata Ahmedinejad kepada pemain sepak bola Iran. Anda semua perlu sabar dan bersemangat untuk bertemu pasukan Korea Selatan. Kata kata Ahmadinejad ketika menyaksikan latihan pasukan kebangsaan bola sepak Iran Ahad semalam, 14/10 lapur Fars News.

 

Semalam berlaku sedikit kegemparan apabila konvoi Presiden Mauritanian, Mohamed Ould Abdel Aziz telah diserang oleh para tentera Negara nya sendiri.

 

Walaupun sukar untuk diterima yg mengatakan Barrack Obama itu beragama Islam, tetapi ramai yg berada dikalangan nya selalu menggangap yg Obama itu lebih condong kepada Islam.

 

Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu berkata, dibayangkan kemungkinan Himpunan Kebangkitan Rakyat, 3 November ini akan bnerubah lokasi nya ke Padang Majlis Perbandaran Seremban.

 

Ahli Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah mengesahkan Pengerusi Bersamanya, Datuk S. Ambiga ditahan pihak imigresen sebelum berlepas ke Australia dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Sepang kira-kira jam 10.30 malam tadi.

 

Perdana Menteri Libya di pecat

Perdana Menteri Libya Mustafa Abu Shagur telah dipecat daripada jawatannya sebagai perdana menteri Libya, apabila gagal untuk kali kedua bagi mendapatkan kelulusan Parlimen untuk mengadakan kabinet baru nya.

 

Muhammad Mursi Presiden Mesir berucap didepan kubu pembangkang nya dan berkata ‘pinjaman dari IMF sebanyak 4.8 milion dollar dulu adalah selaras dengan prinsip perbankan Islam’.

 

Abd Rahman Ramli

 

“Saya rasa beliau lupa," kata Pengerusi Gerakan Kebangkitan Peneroka Felda Kebangsaan (Bangkit), Abd Rahman Ramli berhubung kenyataan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan yang mendedahkan Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) merupakan sebuah pertubuhan haram kerana tidak berdaftar.

 

gambar illustrasi

 

Sudah ditegur oleh jiran2 nya beberapa kali, tetapi warga Banglasesh yg menyewa bersama rakan2 nya di Kg.Limbok Temiang N9 masih berdegil dengan perbuatan nya selalu berbogel dgn sengaja dibahagian branda rumah nya.

 

Bekas Ahli Parlimen Marang, Datuk Abdul Rahman Bakar yg pernah digelar sebagai “Giant Killer” bagi BN seolah merasa takut dan bimbang kepada Datuk Sri Haji Hadi.

 

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membahaskan ucapan Bajet 2013 tanpa kehadiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak.

 

Ketika memberi reaksi ke atas ucapan Bajet 2013 Jumaat lalu, Anwar berkata, beliau mencabar Najib, yang juga Menteri Kewangan, agar hadir ketika beliau membahaskannya, hari ini. Anwar, anggota Dewan Rakyat pertama membahas Bajet 2013 selaku Ketua Pembangkang.- s/ h

;;
TAK AKTIF SELAMA 4 HARI