Kenyataan Nazri Aziz berbaur seks

Wednesday, March 14, 2012


Aktivis hak asasi wanita yang berada di bangunan Parlimen untuk berkempen bagi menuntut kerajaan yang bersih terkejut apabila Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi membuat gurauan berbaur seks.


“Pakai sarung tangan pegang isteri nanti tak terasa,” kata Ahmad Zahid apabila aktivis wanita memberinya sepasang sarung tangan putih melambangkan tuntutan mereka mendesak supaya kerajaan bebas daripada gejala rasuah.


Seorang aktivis yang terdengar kata-kata Zahid itu kemudian secara serta-merta memuat-naikkannya di laman web rasmi Twitter Wanita Suara Perubahan, gabungan yang menganjurkan kempen berkenaan.


"Seksis!" ulas pengarah eksekutif Biro Bantuan Wanita Ivy Josiah melalui akaun Twitter beliau. Beliau turut berada dalam delegasi ke bangunan Parlimen itu.


Dihubungi kemudian, Ivy memberitahu Malaysiakini bahawa rakan sekerja beliau telah terdengar kata-kata Zahid itu dan kemudiannya melaporkannya di laman Twitter.


"Walaupun beliau bergurau, namun innuendo seksual seperti ini tidak boleh diterima. Ini adalah benar-benar kurang ajar. Kami agak terkejut," katanya. - KUEK SER KUANG KENG/sab/kini

p/s- makan tumpahlah kuah ke nasi nya...bimbang kut menurun ke anak anak