Rupa-rupanya dalam penjara

Friday, June 27, 2008


Seorang suri rumah tidak menyangka panggilan telefon yang diterima daripada pengurusan Penjara Penor dekat sini, dua hari lalu, merungkai misteri kehilangan suami yang gagal dikesan sejak dua tahun lalu.

Ibu muda berusia 23 tahun dari Bahau, Negeri Sembilan, itu berkata ketika kehilangan suaminya yang tidak pulang ke rumah di Keratong, dekat Muadzam Shah, dia baru sebulan melahirkan anak perempuan.

“Saya tak menyangka panggilan telefon daripada pengurusan Penjara Penor dua hari lalu yang meminta datang menemui suami sempena sambutan Hari Bapa menjawab misteri kehilangannya lebih dua tahun lalu,” katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.

Sepanjang kehilangan suami, dia berusaha mencari dan hanya dimaklumkan mentua bahawa suaminya mencari pekerjaan sebelum berpindah ke rumah ibu bapa di Bahau.
Sejak itu, saya berusaha mencari suami dengan bantuan keluarga tapi gagal sebelum menerima panggilan yang tidak disangka daripada Penjara Penor meminta datang menemui suami,” katanya ketika ditemui pada program Jalinan Kasih sempena sambutan Hari Bapa 2008 penjara itu, semalam.
- Zaitie Satibi