Kurma keluaran 'Jordan River' adalah produk Israel

Friday, August 15, 2008.. dan bermulalah era bulan ibadat yang perlu dititik beratkan dengan menjelangnya ramadhan 1429H tahun ini, seiring dengan kemunculan produk kurma yang meningkat pasarannya dibulan tersebut.

Baru baru ini saya ada menerima khabar yang kurang menyenangkan bagi kita umat Islam khasnya, dalam pelbagai jenama kurma dipasaran nanti terdapat juga beberapa produk keluaran Israel yang mana kita semua perlu berhati hati untuk memilihnya nanti, bagi mengelak perkembangan nya perniagaan negara Yahudi itu dan pelbagai kesan yang bakal dihadapi.

Salah satu jenama tersebut ialah "Jordan River" hasilnya ialah bukan dari negeri Jordan tetapi ianya adalah pengeluaran Israel yang kini sedang dibungkus di Singapura dan bakal di ekspot ke negara negara sekitar termasuk negara kita Malaysia.

Semoga kita semua tidak membelinya bagi membuat 'penentangan' termasuklah dengan penentangan sistem ekonominya. Pendedahan ini turut dinyatakan dari Berita Harian versi Singapura. Samasamalah kita fikirkan.

- manjera