DAP beri tempuh seminggu pada Awang Selamat

Wednesday, November 3, 2010


Sebagaimana yg diketahui ramai masyarakat di negara ini, malah itulah reality nya. Utusan Malaysia yg dia anggap menjadi nadi Umno sejak dulu kini dan selamanya...

memainkan peranan untuk menabur fitnah. Sudah menjadi tradisi untuk menggelapkan hati.

Ruangan kolum ‘Awang Selamat’ sering memainkan lidah untuk mencetus pelbagai buruk sangka dan inilah sikap yg ditunjukan mereka.

Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP Tony Pua, berkata “demi kebenaran dan keadilan saya cabar ‘Awang Selamat’ yg boleh diwakili sesiapa pun kat Utusan Malaysia untuk masuk ketengah dalam perbahasan mengenai DAP & Melayu”, beliau berkata semasa siding media di lobi parlimen kelmarin.

Serangan Utusan Malaysia terhadap DAP semakin menjadi jadi sejak DAP memedang P.Pinang sekarang, memberi duit haram pada warga tualah, memain isu peniagalah dan sebuk mengatakan DAP menghalau orang Melayu dari Pulau Pinang. Betul ke?

Mengapa baru sekarang Umno sebuk sebuk nak membela melayu Pulau Pinang?

“Saya mencabar dan memberi tempuh seminggu kepada Utusan untuk menyahut cabaran ini, untuk membahas secara terbuka.”

Tambah Tony lagi “penyunting dan pemilik Utusan tak perlu menyembunyikan diri disebalik mata pena” membuat tuduhan tak berasas kemudian menyorok dibelakang, macam menembak pencuri.

Jangan merasa gembira, tak semua orang taktahu siapa kolumis sebenar, dan menurut Tony lagi, “perbahasan itu nanti boleh dianjur oleh mana mana pihak pun, sama ada kesatuan wartawan ke ataupun TV3 atau pun pihak NGO lain nya. – mjr ref:sh02