Walaupun di stadium Merdeka ini perlu dijaga

Wednesday, July 6, 2011


Hati-hati, dalam pelbagai berita sebelum ini, sama ada pemuda Amno, perkasa dan yang lain-lain pertubuhan yang bercadang untuk turut serta dalam membantah HIMPUNAN BERSIH itu, telah mengistiharkan tak jadi dan menarik diri dari meneruskan berhimpun pada 9hb Julai nanti.

Tidak mustahil dan selalu berlaku yg Mereka ini akan menyerap masuk dalam HIMPUNAN BERSIH dan bakal membuat kekacauan dan huruhara dalam perhimpunan nanti. Maka Tuduhan dan anggapan keganasan akan dilemparkan kepada BERSIH dari orang ramai dan menjadi satu alasan kepada pihak berkuasa keselamatan untuk mengambil tindakan dan bertindak dengan menggunakan kekerasan.
Itulah yg selalu menjadi point kepada mereka, dan menggambarkan perhimpunan itu mencetuskan kekacauan. Sejarah lalu dah banyak mengajar kita. Sila berhati hati.

Pandangan saya, kena cekup dulu kepada sesiapa yg membuat perkara tak senonoh dikalangan peserta dalam perhimpunan itu, walaupun kononnya beliau itu penyokong dan memakai baju bersih. Puak inilah sebenarnya hantu untuk merosakan keadaan, berjaga jaga sikit.

Juak juak itu hanya menunggu peluang.
Saranan saya, kepada yang akan menyertai HIMPUNAN BERSIH supaya membawa 'Cable ties' untuk mengikat sesiapa yang dicurigai......